Revija Reporter
Slovenija

Luka Svetina in Uroš Urbanija zarinila nož v hrbet Bojanu Požarju: vrača se »cenzurirana« oddaja Ura moči

Igor Kršinar
1 967

11. okt. 2024 14:39 Osveženo: 14:49 / 11. 10. 2024

Deli na:

Luka Svetina

Planet TV

Oddaja Ura moči se vrača na spored Planet TV, le da jo bo namesto Bojana Požarja vodil Luka Svetina.

»Lotevali se bomo, kot že do zdaj, najbolj zanimivih družbeno-političnih tem, ki v aktualnem tednu odmevajo v slovenskem prostoru. Odpirali bomo teme, o katerih se krešejo mnenja, interpretirali bomo poteze in dejanja vladajočih, ki imajo posledice za ljudi,« se v promocijskem sporočilu hvali Svetina, nekoč novinar Janševe Nova24TV, kratek čas tudi voditelj Odmevov na TV Slovenija.

Prejšnji voditelj Bojan Požar je namreč dal odpoved, ker mu je Planet TV umaknil že posneti intervju z Milošem Milovićem, ki je bil pravnomočno obsojen na leto in pol zapora ter denarno kazen 15 tisoč evrov zaradi pomoči pri zlorabi položaja.

Kot je znano, je odgovorni urednik informativnega programa Planet TV Uroš Urbanija, ki je bil v času zadnje vlade Janeza Janše direktor Ukoma, nato pa programski direktor TV Slovenija, ko je javni zavod obvladoval programski svet z Janševimi podporniki.

Zato ni presenečenje, da je Urbanijo v bran vzel Janša, ki je na X zapisal: »Cenzura očitno ni bila odločitev Uroša Urbanije, ampak lastnikov. Gledljivost in kvaliteta Planet TV se je po prihodu UU sicer bistveno popravila.«

Kmalu bomo lahko videli, ali bosta tudi gledljivost in kvaliteta oddaje boljša pod Svetino kot pod Požarjem.