Revija Reporter
Slovenija

Janšev Tomašič dobil konkurenco: NSI s portalom Kdo vam laže odgovarja na laži SDS

Igor Kršinar
3 2.762

25. jul. 2023 12:31 Osveženo: 21:08 / 25. 7. 2023

Deli na:

NSI je zagnala nov portal kdovamlaze.si

Posnetek zaslona

»Laž ima kratke noge, a lahko naredi veliko škode, preden jo ujame resnica. Zato je treba resnici pomagati,« so zapisali na vrhu portala Kdo vam laže oziroma kdovamlaze.si, s katerim upravlja NSI.

Verjetno ni naključje, da ima povsem enako ime kot oddaja Kdo vam laže, ki jo na strankarski televiziji vodi Nova24TV vodi Boris Tomašič, sicer tudi direktor televizije, portala in tednika Demokracija ter največji lastnik družbe Nova24TV, ki je hkrati večinska lastnica založbe, pod okrilje katere spada tudi omenjeni strankarski tednik.

Kdo vam laže? - Kdo vam laže? (kdovamlaze.si)

Prav na portalu Nova24TV naj bi bilo zapisanih tudi največ laži o NSI, na katere odgovarjajo. Med drugim tudi o »molku evropske poslanke Ljudmile Novak, da jo je oropal nezakoniti migrant«. Toda kot smo razkrili tudi na spletnem Reporterju, je policija ugotovila, da gre za 14-letnega mladoletnika s stalnim bivališčem v Ljubljani, nikakor pa ne za nezakonitega migranta. Ker ni šlo za politične motive, ampak verjetno za rop iz koristoljubja, o tem ni obvestila javnosti.

Janšev portal širi laži: Ljudmile Novak ni oropal nezakoniti migrant! | Revija Reporter

Prejšnji teden so odgovarjali na izjavo obrambnega ministra Marjana Šarca, da bodo z nakupom 106 poljskih oklepnikov namesto 45 boxerjev, ki jih je naročila prejšnja vlada, prihranili 498 milijonov evrov. Opozorili so, da bi preklicani boxerji stali 240 milijonov evrov (brez DDV), zato se sprašujejo, kako je pri tem možno prihraniti 498 milijonov evrov.

Še prej pa na tvit prvaka SDS Janeza Janše, v katerem se je obregnil ob »funkcije v državnih firmah«, ki so jih pod Golobovo vlado obdržali kadri NSI, pri tem jih je označil za »groše Judeža.« V NSI pa so na portalu Kdo vam laže med drugim navedli nekatere predsednike uprav državnih podjetij, »ki so bili na funkciji v času levičarskih vlad. Vsi so bili iz kroga SDS«: Rudolf Skobe (Telekom), Boris Novak (Pošta), Matjaž Kovačič (NKBM), David Kastelic (Zavarovalnica Maribor/Sava).

Portal ima sicer uradno ime Laž ima kratke noge, deluje pa na domeni kdovamlaze.si.