Revija Reporter
Slovenija

Janša se lahko samo reži Levici: Kordiš razkuril Natašo Sukič, ker jo je primerjal z Janezom Janšo

M. M.
4 2.649

16. feb. 2024 11:35 Osveženo: 11:42 / 16. 2. 2024

Deli na:

Poslanci Levice Nataša Sukič, Tatjana Greif in Miha Kordiš v času, ko so še bili pripravljeni sedeti skupaj.

M24/Sašo Radej

V včerajšnji Tarči na TV Slovenija so poleg o aferi, ki trese Socialne demokrate, spregovorili tudi o razprtijah v Levici, iz katere izganjajo poslanca Miho Kordiša, ki se je sprl s poslansko skupino in tudi vodstvom stranke.

V Tarči so razkrili, kaj naj bi Kordiš grozil vodji poslancev Levice Mateju Tašnerju Vatovcu: »Igraš se s to stvarjo. Ne bo se dobro končalo. Razpadla bo poslanska skupina.«

Posebej je uspel razjeziti poslansko kolegico Natašo Sukič. »Primerjal me je tudi z Janezom Janšo. Mislim, da se bo Janez Janša zelo zabaval, ko bo slišal, da sem jaz drugi Janez Janša,« ni bila srečna Sukičeva.

Jedro spora je bilo zaposlovanje v poslanski skupini – zaradi zaposlovanja svojih kadrov se je v Levici sicer že v preteklosti zaiskrilo, denimo ob zaposlitvi žene vodje poslancev Tašner Vatovca in drugih ljudi v kabinetu ministra za delo Luke Mesca, ki po mnenju številnih članov Levice niso bile izpeljane v skladu s postopki stranke, je poročala Tarča.

Sploh baza vodstvu stranke očita zaposlovanje po prijateljskih in sorodstvenih vezeh in Miha Kordiš v svojem boju s strankino centralo ni osamljen. Na njegovi strani je nekaj lokalnih odborov, obračun poslanske skupine s Kordišem pa je kritiziral tudi Meščev tesen sodelavec Dan Juvan, državni sekretar na ministrstvu za delo.