hrvaška, hitri test, testiranje Svet24.si

Kako do hitrega testa na Hrvaškem in kakšne so ...

navadni gož, pulj, kokošnjak Svet24.si

VIDEO: Gasilci v Pulju iz kurnika odvlekli kače

tonin tank blato Reporter.si

Vlada se gre trumpovski kulturni boj, Matej Tonin ...

plaža Svet24.si

Opozorilo za dopustnike na Hrvaškem! Vlada ...

20170520-00780986 Necenzurirano

Janševih 28 let na čelu SDS je evropski rekord

ženska voda Dobra karma

Kaj obdobje Raka do 22. julija prinaša 12 ...

Gregor Čeglaj, Klemen Bunderla Njena.si

Radio Aktual pripravil presenečenje za Sanjskega ...

Slovenija

Janša noče, da mu v zadevi Trenta sodijo v Ljubljani

Deli na:
Janša noče, da mu v zadevi Trenta sodijo v Ljubljani

Janez Janša in Franci Matoz. - Foto: Bobo

Predsednik ljubljanskega okrožnega sodišča Marjan Pogačnik ni ugodil zahtevi premierja Janeza Janše po izločitvi članov zunajobravnavnega senata, ki mora odločiti o ugovoru na obtožnico v zadevi Trenta, poroča Dnevnik. Janševa obramba pa zdaj izpodbija krajevno pristojnost sodišča, saj ne želi, da bi Janši sodili v Ljubljani.

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani so za Dnevnik potrdili, da je predsednik sodišča Marjan Pogačnik po dalj časa trajajočih težavah z vročanjem sodne pošte predsedniku vlade Janezu Janši odločil o zahtevah za izločitev članov zunajobravnavnega senata v zadevi Trenta. Zahtevam za izločitev sodnikov zunajobravnavnega senata ni bilo ugodeno, so pojasnili na sodišču.

Zunajobravnavni senat, ki tako ostaja nespremenjen, mora odločiti o ugovorih obrambe na obtožnico. Če ugovori obrambe ne bodo uspešni, bo sodišče spis lahko dodelilo sodniku, ki bo nato razpisal sojenje. Če bo senat ugovorom pritrdil, pa obtožnica ne bo postala pravnomočna in sojenja ne bo, še poroča Dnevnik.

Po neuradnih informacijah časnika pa Janševa obramba zdaj izpodbija še krajevno pristojnost ljubljanskega okrožnega sodišča in ne želi, da bi Janši sodili na ljubljanskem okrožnem sodišču. O tem bodo odločali vrhovni sodniki.

Tožilstvo je sicer obtožnico vložilo oktobra lani, nanaša pa se na domnevno sporne posle z zemljišči v Trenti. Janši očitajo zlorabo položaja ali pravic, med obdolženimi pa sta tudi nekdanji predsednik uprave Imosa Branko Kastelic in nekdanji direktor Eurogradenj Klemen Gantar.

Po vložitvi obtožnice je obramba podala ugovore na obtožnice, nato pa sta Janša in njegov odvetnik Franci Matoz zahtevala izločitev članov zunajobravnavnega senata.

Loading...