908475_154-hitra_cesta_rebrnice Svet24.si

»Dvajset let sem prevoznik, a česa takega še ...

nevihta, obala, izola Svet24.si

Na jadranski obali bo zavladala močna burja, ...

rt konj smokvica vela rogoznica Necenzurirano

Našli smo lastnika jahte, ki jo je potopil pijani...

marjan podobnik-SASO RADEJ006 Reporter.si

Podobniku so grozili z likvidacijo: »Vredni ste ...

celje Ekipa24.si

V Celju nogometni vročinski val, pred tekmo vseh ...

Matej Zemljič Revija Stop

Matej Zemljič: Kampiral sem včasih, in to zelo ...

damir krznar celje af Ekipa24.si

"Imam ogromen glavobol!" Celjani pred drugim ...

Slovenija

Janša naročil Pličaniču, naj pripravi poročilo o primeru Vaskrsić

Deli na:

Premier Janez Janša je naročil ministru za pravosodje in javno upravo Senku Pličaniču, naj do četrtkove seje vlade pripravi poročilo o primeru Zorana Vaskrsića, ki mu je sodišče zaradi dolga v višini 124 evrov prodalo hišo. Na podlagi poročila bo vlada pripravila spremembe neprimernih predpisov ali pa zahtevala revizijo spornih primerov.

Janša je Pličaniču naročil poročilo tako o zadevi Vaskrsić kot o drugih podobnih primerih, v katerih so bile na podlagi sodnih odločb za poplačilo malih dolgovanih zneskov prodane družinske hiše ali stanovanja.

Ker v teh primerih obstajata samo dve možni razlagi, bo vlada na podlagi poslanega poročila in uradnih podatkov sprejela bodisi sklepe o spremembi neprimernih oz. nepravičnih predpisov bodisi zahtevala revizijo posamičnih spornih primerov, so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.

Zoranu Vaskrsiću je namreč litijsko sodišče zaradi dolga v višini 124 evrov na javni dražbi prodalo hišo. Zato v sredo pred stavbo državnega zbora pripravlja protest in zahteva, da se vsi sklepi in sodbe takoj razveljavijo.