severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

Marko Bitenc Necenzurirano

Skriti gospodarji našega zdravstva

sergej racman marina zavcar hrovatin fpa Reporter.si

Znani slovenski odvetniki so o prostituciji ...

maribor Ekipa24.si

Se lahko zgodi senzacija, Maribor pa dobi v ...

Sandra Auer in Stojan Auer Njena.si

Sandra Auer potrdila, da pričakuje tretjega ...

ljudski vrt gw Ekipa24.si

Nogometašu Maribora umrl oče, a je proti Romunom...

Slovenija

Janša je dobil krila, Golob pa se je v zadnjem trenutku dvignil: Kršinar in Šurla o rezultatu evropskih volitev (PODKAST)

Deli na:
Janša je dobil krila, Golob pa se je v zadnjem trenutku dvignil: Kršinar in Šurla o rezultatu evropskih volitev (PODKAST)

Janez Janša je z rezultatom evropskih volitev dobil krila – še bolj bo prepričan, da bo zmagal na naslednjih volitvah, še bolj bo mnenja, da ga nihče ne more zamenjati na vrhu SDS, v novi epizodi Reporter podkasta ugotavljata odgovorni urednik Reporterja Silvester Šurla in novinar Reporterja Igor Kršinar.

Govora je tudi o tem, kaj rezultat pomeni za premierja Roberta Goloba in koalicijo – sta dva poslanca Gibanja Svoboda dober izkupiček ali pa gre za poraz koalicije, ki je skupaj dobila le tri poslance.

Janša ne mobilizira samo svoje volivce, ampak mobilizira predvsem svoje nasprotnike, ugotavlja Kršinar.

Dotakneta se dosežka Petra Gregorčiča in SLS, ki se je skoraj prebil v Evropski parlament – analizirata, kako mu je to uspelo in ali njegov uspeh pomeni, da Janša ne potrebuje več Anžeta Logarja?

Matjaž Nemec je dobil skoraj polovico preferenčnih glasov stranke SD – v dveh letih v Evropskem parlamentu je za svojo prepoznavnost naredil več kot Milan Brglez, ki je v Bruslju že pet let.  

                APPLE PODCASTS

                SPOTIFY

                GOOGLE

                YOUTUBE

Janez Janša je pozval Goloba, naj zaradi rezultata EU volitev razpusti parlament – zakaj ni sam storil tega, potem ko je prepričljivo izgubil referendum o vodah, opozarja Kršinar.

Kaj za SDS in slovenski ugled v Evropi pomeni izvolitev Branka Grimsa v Evropski parlament – skrbi me, da bo namesto Evropske ljudske stranke, katere članica je SDS, predstavljal skrajno desno skupino Identiteta in demokracija.

Ljudmilo Novak so načrtno odstranili iz kampanje – verjetno so se bali, da bi lahko prehitela Mateja Tonina, meni Kršinar.

Golob je bil v zadnjem tednu pred volitvami zelo aktiven – morda je na ta račun nekaj izgubila tudi SD, ki je tako »padla za Svobodo«, se šali Kršinar.

Na levi strani se bodo morali zelo zamisliti, kako bo na naslednjih volitvah – je lahko Vladimir Prebilič kandidat leve sredine čez dve leti?