Revija Reporter
Slovenija

Zakaj je Golob samozavesten, Janša pa prestrašen: Šurla in Kršinar o zadnjih nastopih premierja in prvaka SDS (PODKAST)

Reporter
41 7.128

20. dec. 2023 18:38 Osveženo: 18:47 / 20. 12. 2023

Deli na:

Silvester Šurla in Igor Kršinar v Reporter podkastu

M24/Sašo Švigelj

Zakaj je padla podpora vladi, kaj bo z Logarjem in kaj bi pomenil njegov nastop na volitvah v Evropski parlament in nato v državni zbor sta v novi epizodi Reporter podkasta razpravljala odgovorni urednik Reporterja Silvester Šurla in novinar Reporterja Igor Kršinar.

Sogovornika za začetek analizirata nastopa premieja Goloba v intervjuju za TV Slovenija in nato še odziv prvaka opozicijske SDS Janeza Janše na Golobov nastop. Prvega pohvalita, medtem ko »Janša v tem zadnjem pogovoru ni bil najboljše volje, izraz na obrazu je imel zakrčen, tudi kaj bistvenega ni povedal,« ugotavlja Šurla.

Izpostavi, da je bil Janša čisto drugačen pred kratkim na Prevaljah, kjer je ob otvoritvi plezalnega centra plezal kot gams. »In ko pride dol mu vsi ploskajo. Ploska mu Jani Prednik iz SD, Matjaž Han ga celo treplja po rami, ploska mu Borut Pahor,« Šurla še opozori na obnašanje vidnih politikov z nominalne levice na Prevaljah. Imel je slab dan, meni o nastopu Janše, Kršinar pa ugiba, da je bila za to morda kriva prisotnost Mateja Tonina v studiu.

Za intervju na nacionalni televiziji se je Golob zelo dobro pripravil, podobno dobro pripravljen bi moral biti tudi ko daje javne izjave ali ko daje izjave v parlamentu, meni Kršinar.

APPLE PODCASTS

SPOTIFY

GOOGLE

YOUTUBE

Sogovornika skušata ugotoviti, zakaj je Golobu v letu dni podpora padla za kar 20 odstotnih točk.

Zagotovo je eden od ukrepov, ki je k temu prispeval, štempljanje, ki ga je predlagal minister Levice Luka Mesec, v Gibanju Svoboda pa so ta njegov predlog naivno sprejeli, pravi Kršinar.

Ljudje ocenjujejo delo vlade tudi skozi denarnico in ko vidijo, kako so padle cene osnovnih življenjskih potrebščin, za to krivijo vlado, še en razlog za upad podpore izpostavlja Šurla.

Spregovorita tudi o dogajanju v SDS, kjer se te dni precej ukvarjajo z Anžetom Logarjem. Janša je v svojem komentarju Logarjevega početja in načrtov uporabil zanimiv izraz, opozori Kršinar: da se je Logar za predsedniško kandidaturo sam odločil že leto dni preden je o tem obvestil stranko. Torej se v SDS ne smeš sam odločati, sklepa Kršinar

Šurla ob tem spomni, da na Janševi strankarski televiziji Nova24TV Logarja že razglašajo za levičarja. »Če bo Janša rekel, da je Logar levičar, bo večina ljudi temu verjela,« povzame Kršinar.