Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janša bo danes predal posle Bratuškovi

Deli na:
Janša bo danes predal posle Bratuškovi

Foto: Bobo

Po imenovanju nove vlade v državnem zboru bodo novi ministri danes prevzeli posle od ministrskih predhodnikov. Nekdanji premier Janez Janša bo novi predsednici vlade Alenki Bratušek posle predal ob 9. uri. Na prvi seji pa naj bi se predvidoma ob 12. uri sestala tudi nova vladna ekipa.

Prvi od ministrov, ki bo prevzel posle, bo minister za kmetijstvo in okolje Dejan Židan. Primopredaja poslov med dosedanjim ministrom Francem Bogovičem in Židanom bo ob 8.30.

Ob 9. uri si bodo stari in novi ministri posle izmenjali na petih ministrstvih. In sicer na ministrstvu za notranje zadeve in javno upravo, na ministrstvu za infrastrukturo in prostor, na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter na ministrstvu za obrambo.

Novi finančni minister Uroš Čufer bo posle prevzel od državnega sekretarja na ministrstvu Andreja Širclja.
Na notranjem ministrstvu bo od Vinka Gorenaka vodenje resorja prevzel Gregor Virant. Na ministrstvu za infrastrukturo in prostor bo novemu ministru Igorju Maherju posle predal Zvone Černač.

Na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti bo primopredaja potekala med Andrejem Vizjakom in novo ministrico Anjo Kopač Mrak. Novi obrambni minister Roman Jakič pa bo prevzel vodenje resorja od Aleša Hojsa.



Ob 10. uri bo primopredaja poslov potekala med dosedanjim ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo Radovanom Žerjavom in Stankom Stepišnikom. Dosedanji minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žiga Turk bo ob 10. uri najprej posle predal novemu kulturnemu ministru Urošu Grilcu, ob 11. uri pa še novemu ministru za izobraževanje, šolstvo in šport Jerneju Pikalu.

Ob 10.30 bosta posle na ministrstvu za pravosodje in javno upravo od Zvoneta Černača prevzela minister za pravosodje Senko Pličanič in minister za notranje zadeve in javno upravo Gregor Virant.

Po seji vladi bo posle prevzela tudi nova ministrica brez resorja, pristojna za Slovence v zamejstvu in po svetu Tina Komel.

Na ministrskih položajih ostajata zunanji minister Karl Erjavec in minister za zdravje Tomaž Gantar.