testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janković za obračunavanje uporablja policijo in tožilstvo

Deli na:

Boštjan Furlan, predsednik mestnega odbora Nove generacije SLS Ljubljana, se je včeraj popoldne zglasil na policiji, kjer je podal izjavo glede sumo kaznivih dejanj dejanja žaljive obdolžitve in zaničevanja ljubljanskega župana Zorana Jankovića. »Janković tako nesamozavesten, da za obračunavanje z navadnim državljanom uporablja policijo in tožilstvo«, pravi Furlan.

Boštjan Furlan, predsednik mestnega odbora Nove generacije SLS Ljubljana, se je včeraj popoldne zglasil na policiji, kjer je podal izjavo glede sumo kaznivih dejanj dejanja žaljive obdolžitve in zaničevanja ljubljanskega župana Zorana Jankovića. »Janković tako nesamozavesten, da za obračunavanje z navadnim državljanom uporablja policijo in tožilstvo«, pravi Furlan.

Furlanovo sporočilo za javnost objavljamo v celoti:

Včeraj popoldne sem se zglasil v prostorih policijske postaje Ljubljana-center, kjer sem podal izjavo v zvezi s sumom kaznivega dejanja žaljive obdolžitve in očitanja kaznivega dejanja z namenom zaničevanja zoper ljubljanskega župana Zorana Jankovića. V skladu z mojimi pričakovanji se je izkazalo, da me gospod Janković politično preganja zgolj zato, ker sem si drznil  povedati resnico. Predlog za kazenski pregon je namreč podal, ker sem mu med prednovoletnim obdarovanjem z igrico monopoli med drugim dejal: „Božiček nam je namignil, da Vam letos ne bo prinesel ničesar, saj ste vse leto lagali in zapravljali premoženje prebivalcev najlepšega mesta na svetu,“ zaradi česar smo ljubljanskemu županu podarili njegovo najljubšo igrico monopoli in mu ob tem zaželeli, da bi se odslej raje igral z njo, kot pa s premoženjem Ljubljančanov in Ljubljančank. V zadnjih tednih se vse bolj razkriva, da bi gospod Janković prebivalcem Ljubljane naredil velikansko uslugo, če bi poslušal naš nasvet. Posledice njegovih zgrešenih megalomanskih načrtov, ki se že kažejo v nerazumnih podražitvah komunalnih storitev, bomo namreč Ljubljančani čutili še dolgo potem, ko bo gospod Janković zapustil županski stolček.

Gospoda župana je poleg tega očitno zmotila tudi moja izvaja: „Prav lepa hvala, za razliko od Vas smo dovolj vzgojeni, da se za darilo zahvalimo.“ V svoji izjavi sem pojasnil, da zavračam vsakršno krivdo za kazniva dejanja, ki mi jih očita ljubljanski župan, saj sem se zgolj opredelil do dela ljubljanskega župana, kar zagotovo ne more biti kaznivo in je dolžnost in pravica vsakega odgovornega državljana. Nasprotno pa ljubljanski župan s svojo potezo preganja svobodo govora in  je, kot kaže, za pritisk name in kolega iz SDM pripravljen uporabiti ves svoj politični vpliv in bogastvo, s tem pa vsem ostalim državljanom sporoča, da ne smejo izrekati kritike na njegov račun. V včerajšnjem odzivu je gospod Janković zagotovil, da verjame v pravno državo, zato ga pozivam, da to dokaže z  odstopom od političnega pregona, saj bi njegovo nadaljevanje pomenilo poskus kratenja pravice do svobode govora, ki pa je protiustavno.

Očitno se je gospod Janković odločil za politični pregon zoper mene in mojega kolega, ker sva si drznila kritizirati njegovo netransparentno in za Ljubljano škodljivo politiko. Verjamem, da živim v demokratični državi, kjer me pred političnim preganjanjem zaradi govorjenja resnice ščitijo zakoni in ustava, zato menim, da se nimam ničesar in nikogar bati. Če pa bi se tožilstvo vendarle vdalo političnemu pritisku in se odločilo za sodni pregon navadnega državljana samo zato, ker je vplivnemu bogatašu v obraz povedal resnico, bo to dokaz, da v Sloveniji pravna država ne obstaja več in da se odslej lahko vsakdo, ki si upa naglas povedati resnico, že jutri znajde za rešetkami. Ponovno poudarjam, da sem svobodo, da povem resnico, pripravljen braniti tudi iz zapora.

 

Boštjan Furlan

Predsednik MO Nove generacije SLS Ljubljana