nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj, ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Je Harij Furlan v BiH zahteval podkupnino?

Deli na:
Je Harij Furlan v BiH zahteval podkupnino?

Foto: Bobo

Od mene so zahtevali, da mednarodnemu tožilcu Hariju Furlanu plačam 300.000 evrov podkupnine, je v intervjuju za časnik Glas Srpske izjavil predsednik Republike Srbske Milorad Dodik. Furlan je v Bosni in Hercegovini deloval kot mednarodni državni tožilec in je zoper Dodika sprožil preiskavo. Obtožbo zavrača in za Demokracijo je izjavil, da je svoje delo v Bosni opravljal profesionalno, strokovno in pošteno.

V preiskavah so bile osumljene različne javne osebnosti, "zato ni naključje, da se mi je že v preteklosti in tudi sedaj skuša podtakniti sodelovanje pri podkupovanju in drugih nezakonitih poslih. Nikoli nisem sodeloval pri kakršnihkoli nezakonitih dejanjih in jih ostro zavračam," je dejal Furlan.

Za Dodikov primer pravi: "Prav zaradi uvedbe preiskave zoper predsednika vlade sem bil deležen večkratnih napadov s strani nekaterih medijev, čeprav v času mojega službovanja ni bilo nikakršne prakse podkupovanja državnih tožilcev."
 
Harija Furlana je minister za pravosodje, ki opravlja tekoče posle, Aleš Zalar, predlagal za vodjo specializiranega državnega tožilstva za pregon organiziranega kriminal. Druga kandidatka za položaj je bila sedanja začasna vodja tega tožilstva Blanka Žgajnar. Poslancu SDS Vinku Gorenaku se zdi tako kadrovanje ministra v času, ko funkcijo opravlja le začasno, sporno, in meni, da se je minister želel na vsak način režiti Žgajnarjeve ter na položaj postaviti svojega človeka.