sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Hekerji napadli spletne strani policije

Deli na:
Hekerji napadli spletne strani policije

Foto: Arhiv Reporterja

Policija je danes ponoči ugotovila napad na spletne strani policije, so STA potrdili na policiji. Zloraba se je zgodila na strežniku, ki je dostopen z interneta in na katerem so samo podatki, ki so namenjeni javnosti, ni pa prišlo do vdora v operativni del sistema, v katerem so operativni in drugi zaščiteni podatki.

Zloraba se je zgodila na strežniku, ki je dostopen z interneta in na katerem so samo podatki, ki so namenjeni javnosti. Del te vsebine je neznani storilec zamenjal z žaljivo vsebino, ki je bila vidna na angleški verziji spletne strani policije.

Gre za strežnik, ki je v operativnem delu informacijsko-telekomunikacijskega sistema policije. "Po preverjanju in analizah dnevnikov dela varnostnih komponent sistema ni prišlo do vdora v operativni del sistema, v katerem so operativni in drugi zaščiteni podatki," so STA povedali na policiji.
 
Vzdrževalci spletnih strani so dostop do zlorabljene spletne strani začasno ukinili, trenutno pa tečejo aktivnosti za zavarovanje sledi in ugotavljanje posledic napada.
 
V preiskavo je vključena tudi kriminalistična policija, ki preiskuje okoliščine suma storitve kaznivega dejanja napada na informacijski sistem, za katero je zagrožena kazen zapora do dveh let, so še povedali.