Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Župan Komende Drolec ovaden zaradi podkupovanja

Deli na:
Župan Komende Drolec ovaden zaradi podkupovanja

Foto: Bobo

Policija je ovadila župana Občine Komenda Tomaža Drolca, je poročala POP TV. Gre za sum kaznivega dejanja podkupovanja pri izgradnji poslovne cone v Komendi, kar naj bi Drolec najprej priznal na seji občinskega sveta, kasneje pa je to na novinarski konferenci zanikal.

Potem ko je septembra v javnost prišla informacija o domnevnem podkupovanju, je Drolec na novinarski konferenci zagotovil, da nikoli nikogar ni skušal podkupiti, niti ni o tem nikoli razmišljal. Pojasnil je, da je v posnetku pogovora s svetniki o podjetniški coni, v katerem je omenjal plačilo v višini 16.000 evrov, šlo za izvensodno razrešitev težav z pridobitvijo soglasij denacionalizacijskih upravičencev.

Drolec naj bi denar izplačal petim dedičem po Andreju Mejaču, in sicer iz lastnega žepa, ker država ni uspela denacionaliziranega vrniti v celoti. Investitor naj bi mu denar povrnil, čeprav nima nobenega dokumenta, ki bi potrjeval izplačilo 16.000 evrov iz lastnega žepa, je septembra lani dejal na konferenci. Omenjeni dediči so sicer takrat za POP TV dejali, da o denarju ne vedo ničesar.