sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janković: Za drugačno Slovenijo

Deli na:
Janković: Za drugačno Slovenijo

Foto: Bobo

Predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković je po objavi izidov vzporednih državnozborskih volitev, po katerih je zmagovalec, dejal, da državljani očitno hočejo drugačno Slovenijo. "Imeli smo čas Janeza Janše in Boruta Pahorja, sedaj hočemo imeti demokratično, vendar učinkovito državo," je povedal in se zahvalil vsem volivcem ter ekipi.

Kot je dejal Janković, je vesel in hvaležen vsem državljanom, ki so danes prišli na volitve in izkazali, da hočejo "drugačno Slovenijo, Slovenijo, ki bo gospodarsko uspešna, ki bo socialna solidarna; Slovenijo, ki bo imela nasmeh na obrazih".

"V sedmih tednih dobiti več kot 300.000 državljanov za svoj program je nekaj izjemnega. Še enkrat hvala vsem, ki ste šli na volišča in za glas, ki ste ga dali komurkoli in to je dokaz, da hočemo drugačno Slovenijo," je še povedal.

Po njegovih besedah so ves čas delali na programu, na ekipi in bili tista stranka, ki se ni nikoli dotikala nobenih afer. Kot je še dodal, je zanj to neproduktivno in žaljivo, predvsem pa je zanj družina nedotakljiva.

Na vprašanje, ali meni, da mu bo predsednik republike Danilo Türk podelil priložnost za sestavo vlade, je odgovoril: "Pustimo predsedniku Türku, ki je izvrsten predsednik, da svojo nalogo opravi, in on se bo že pravilno odločil." Ob tem je dodal, da bo sprejel vsako Türkovo odločitev. O koaliciji pa, kot pravi, se bodo dogovarjali po jutrišnjem dnevu. Po njegovem mnenju je po novem dovolj strank v parlamentu, "ki hočejo drugačno Slovenijo, ki hočejo pozitivno Slovenijo, ki hočejo programsko srečno Slovenijo in ki nočejo afer".



Janković je tudi obsodil "zaplet v Tržiču in krajo" volilnih lističev. To je po njegovem mnenju zdaj priložnost, da policija, tožilstvo in sodstvo pokažejo, da lahko hitro ukrepajo.

Zahvalil se je tudi vsem kandidatom in dodal, da je treba počakati še na uradne rezultate, da ne bi bilo kakšnega razočaranja. V štabu so sicer za slavje že pripravili torto.

Zoran Janković je volivke in volivce nagovoril še pred volilnim štabom stranke na Mestnem trgu v Ljubljani, kjer se je sicer zbrala množica ljudi. Med drugim je v imenu ekipe in svojem imenu zagotovil, da bodo "vedno na razpolago", da bodo "polagali račune in se ne bodo skrivali za nekimi agencijami ali nekimi fasadami", temveč bodo delali v dobro vseh državljank in državljanov.

Janković je novinarjem tudi pojasnil, da je predsednik SD in dosedanji premier Borut Pahor do tega trenutka sicer edini, ki mu je osebno čestital oz. je govoril z njim po telefonu.