Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janković: Pogovarjal se bom z vsemi, razen z Janšo

Deli na:
Janković: Pogovarjal se bom z vsemi, razen z Janšo

Foto: Arhiv Reporterja

Predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković je v pogovoru za Dnevnikov Objektiv ponovil, da se še vedno vidi v izvršilni funkciji in ne v parlamentu. A kot je dodal, o tem ne razmišlja do 4. decembra. Prav tako Janković pravi, da z Gregorjem Virantom o morebitni koaliciji še nista govorila.

Janković meni, da ima Slovenija hude probleme in potrebuje nekoga, ki bo reševal gospodarstvo. Kot je dejal, nihče od njegovih protikandidatov še ni videl podjetja od znotraj. Ob tem se mu "hecno zdi," da se eden od njegovih protikandidatov prikazuje kot nov obraz, "čeprav to sploh ni". Po njegovih besedah vsi razlagajo, kaj bodo naredili v prihodnjem mandatu, a so že vsi bili v vladi, koaliciji in državnem zboru. Kot je izpostavil, se sam na nove obraze ni nikoli skliceval.

Pozitivna Slovenija se je po njegovih besedah pripravljena pogovarjati z vsemi, razen s predsednikom SDS Janezom Janšo, "ker on eno govori, drugo pa dela". Ob tem je opozoril tudi na to, da nihče ne ve, kako bi v času recesije delovala Janševa vlada. Ta je bila na oblasti v času konjunkture, "z rezanjem direktorjev, ki niso bili njihovi, pa je povzročila kolaps podjetij," je ocenil Janković.
 
Z Virantom se o morebitnem koalicijskem sodelovanju še nista pogovarjala, a kot je izpostavil Janković, bi v primeru, da bi on oblikoval koalicijo, moral Virant svoja stališča močno spremeniti. Predvsem bi moral Virant spremeniti odnos do prodaje državnega premoženja ter do javnega šolstva in zdravstva, je razložil Janković.
 
Na vprašanje, ali bi ga zanimalo mesto v vladi, če bi Virant bil mandatar in svojih stališč ne bi spremenil, pa je Janković odgovoril, da "absolutno ne". Dejal je namreč, da je tisti trenutek, ko se je odločil za vstop v volilno tekmo, sklenil, da se vanjo podaja stoodstotno. Je pa hkrati dodal, da mu bo prav, kakor koli bodo državljani odločili na volitvah, saj volitve zanj niso cilj.