901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Nina (Melani Mekicar) Njena.si

Melani Mekicar razkrila, kdaj in kje je spoznala ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janković o »viceprvaku Janši«

Deli na:
Janković o »viceprvaku Janši«

Foto: Primož Lavre

Predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković meni, da je prav, da prvak SDS Janez Janša kot viceprvak na volitvah drugi dobi priložnost kot mandatarski kandidat. Sam ga, kot pravi, sicer ne bo podprl, a če bo izvoljen, Janković zagotavlja, da bodo konstruktivna opozicija. Sam bo, kot pravi, vsaj še nekaj časa poslanec, a dokončno se še ni odločil.

Janković, ki pred 14 dnevi v državnem zboru kot prvi kandidat ni bil izvoljen za mandatarja, vnovične kandidature pa do zadnjega ni izključil, pojasnjuje, da se za soglasje k ponovni kandidaturi ni odločil, saj je Janšo v sredo pri vložitvi kandidature podprlo 50 poslancev.

Ponudbe za partnerstvo za razvoj v Pozitivni Sloveniji po Jankovićevih besedah še niso dobili. Bodo pa podpirali vse dobre projekte, torej vse, kar je dobro za državljane, poudarja Janković.
 
Kot napoveduje, bodo sami kot opozicijska stranka delali na profiliranju stranke. Prvi cilj je ustanovitev občinskih odborov - predvsem tam, kjer bodo marca nadomestne županske volitve. Sicer pa si želijo, da bi stranka ob koncu letošnjega leta štela 30.000 članov, pojasnjuje Janković.
 
Glede svojega prihodnjega delovanja, kot pravi, še ni sprejel dokončne odločitve. Ponovil je izjavo iz predvolilne kampanje, da se vidi v izvršilni funkciji, lahko tudi kjerkoli v gospodarstvu.
 
Predsedniki strank SDS, Lista Virant, SLS, DeSUS in NSi so v sredo v državnem zboru podpisali koalicijsko pogodbo, ki so jo poimenovali Pogodba za Slovenijo 2012-2015. Obenem pa se je vseh 50 poslancev iz omenjenih strank tudi podpisalo pod vloženo kandidaturo predsednika SDS Janeza Janše za mandatarja nove vlade.