nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janja Božič Marolt: »Ne z Asto Vrečko ne z Miho Kordišem Levica ne pride v parlament!«

Deli na:
Janja Božič Marolt: »Ne z Asto Vrečko ne z Miho Kordišem Levica ne pride v parlament!«

Janja Božič Marolt - Foto: Primož Lavre

Direktorica Mediane Janja Božič Marolt, ki dolgoletno raziskuje javno mnenje, soglaša z oceno, da ne Asta Vrečko ne Miha Kordiš nimata dovolj karizme, da lahko Levico obdržita v državnem zboru.

»Kordiš je tudi za Levico radikalen, zato ni dileme, da ima bolj omejen bazen, kot je sedanja Levica. Če bi bile danes volitve, ne bi v parlament prišla niti Kordiš niti Vrečkova. Sedanja Levica ima sicer jasno ideologijo, na kateri tudi temelji, ne le na močnem voditelju.

Kakorkoli vzamemo, je Mesec močan voditelj Levice, prepoznaven, ima dolgoletno prakso. Nekateri mu očitajo, da je komaj prilezel v parlament in da je izgubil poslanske sedeže, toda izgubili so jih tudi v SD, LMŠ in SAB pa sta celo izpadli iz parlamenta. Vse stranke so bile žrtev novega obraza Roberta Goloba oziroma točneje, vse stranke so bile žrtve momenta antijanša.

Vsekakor pa ima Mesec karizmo, ki je pri Asti Vrečko še ni bilo opaziti. Glede Kordiševih jasnih stališč je treba povedati naslednje. Tudi Mesec je bil radikalen, saj je bil kriv za razpad Šarčeve vlade, zdaj pa ni več, sicer ne bi mogel biti v vladi. Zato bi bilo vprašanje, koliko časa bo Kordiš radikalen, če bo prevzel stranko.«

Če se bo Mesec podal na evropske volitve, je Božič Maroltova prepričana, da ima velike možnosti za izvolitev: »Če bi bile danes evropske volitve, bi bil Mesec izvoljen. Glede na to, da bodo naslednje leto, pa je odvisno od tega, kaj bo Levica do takrat počela in kdaj bi se Mesec odločil za nosilca evropske liste oziroma za prestop h kakšni drugi stranki, ker je potencial tudi zanjo. Odvisno pa je tudi od tega, kdo bodo drugi kandidati na levi sredini.«

VEČ O DOGAJANJU V LEVICI IN PRIHODNOSTI STRANKE (IN VLADE) V JUTRIŠNJI NOVI ŠTEVILKI REPORTERJA