profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Iz koronakrize na rob vladne krize: kako je zašla Počivalškova zvezda

Deli na:
Iz koronakrize na rob vladne krize: kako je zašla Počivalškova zvezda

Bolj kot popušča strah pred koronavirusom, bolj se krepi strah pred virusom »janšizma«. Vlada je »strašila« pred pandemijo, zdaj mediji »strašé« pred socialno in vsakršno krizo, ki ji vlada ne bo kos. - Foto: Primož Lavre

Tretja vlada Janeza Janše je v prvih tednih vojne s pandemijo uživala v podpori. Vprašali smo se, kako smo v nekaj tednih smo iz koronakrize pandemije prišli na rob vladne krize?

Se res bolj kot popušča strah proti koronavirusu, krepi strah pred virusom »janšizma«? Če je vlada »strašila« pred pandemijo, zdaj mediji »straše« pred socialno in vsakršno krizo, ki ji vlada ne bo kos.

Zakaj je za nekatere vladna koalicija »faustovska koalicija« s SDS, in bi si želeli, da jo čim preje vzame hudič, za druge na nasprotnem bregu pa ideološko mešana koalicija, o kateri so komajda upali sanjati?

Sprašujemo se, ali lahko SDS Janeza Janše še stavi na SMC Zdravka Počivalška kot tisto sredinsko stranko, na katero bi lahko računal pri vnovičnem sestavljanju koalicije? 

Potrebuje SDS bolj potentne predvsem pa zanesljive partnerje? Bo stranka SD pristala na nekakšno partnerstvo za razvoj, kakršnega smo poznali po letu 2006?

Predsednik republike Borut Pahor je pozval politike, naj se vzdržijo komentarja medijev. To pomeni, da imajo v razmerju med politiki in novinarji vedno zadnjo besedo novinarji. Pojasnjujemo, zakaj premier Janša tega ne priznava.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24

Foto: naslovnica - Reporter št. 21, 2020