policija, kraj zločina Svet24.si

Dekleti sta šli v šolo, ko se je zgodilo ...

ženska Svet24.si

"Svojega osebnega zdravnika po štirih letih sploh...

Tatjana Bobnar_11 Necenzurirano

Igra Tatjane Bobnar in napad na Roberta Goloba

bostjan bandelj bobo Reporter.si

Skrivnost 4. najbogatejšega Slovenca: kako je ...

sveca Ekipa24.si

Tragedija v naši regiji! 17-letni nogometaš umrl...

Harry & Meghan - \"sama\" v svoji kuhinji .. Odkrito.si

Harry & Meghan - To je razbesnelo dvor!

hrvaska Ekipa24.si

Kakšna drama v Katarju! Japonci držali Hrvate v ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Irena Joveva, evropska poslanka LMŠ: Največja grožnja EU prihaja od znotraj

Deli na:
Irena Joveva, evropska poslanka LMŠ: Največja grožnja EU prihaja od znotraj

Evropska poslanka Irena Joveva - Foto: Primož Lavre

Pred dvema letoma je marsikdo debelo pogledal, ko je videl nosilko liste Marjana Šarca za volitve v evropski parlament. Namesto kakega strogega možaka ali dame, ki so v Šarcu videle vlečnega konja slovenske demokracije in se že ob ustanovitvi stranke priključile stranki s slovitim imenom, je na vrhu liste pisalo Irena Joveva. Simpatična novinarka informativnega programa največje komercialne televizije je postala glavni Šarčev adut za naskok na EU.

Joveva je dobila sedež med bruseljsko elito in po pol mandata je čas, da smo pogledali kako se je znašla pri zamenjavi strani in kako ji uspeva politično kariero in angažiranost usklajevati z majhnim otrokom. Joveva je namreč mlada mamica.

Za novo številko Reporterja je odgovorila na vsa vprašanja, ki jih je imela pred sabo. Ni se izognila nobenemu. Glede na to, da je bila prej novinarka nas je seveda zanimalo kako se počuti zdaj, ko ji drugi novinarji postavljajo vprašanja. Če ji je kdaj sitno, neprijetno, ali se je že navadila biti na drugi strani in je nobeno vprašanje ne more več vreči iz tira?»Na začetku je bilo nenavadno, a to je že zdavnaj minilo. Nikoli pa mi ni bilo neprijetno ali sitno govoriti z novinarji. Iz tira me kvečjemu vržejo kakšni odgovori tistih, ki mislijo, da jim nihče nič ne more in da vse vejo, ker nas zaradi takih ljudje mečejo v isti koš. Sama se vedno potrudim odgovoriti točno na tisto, kar se me vpraša, ne ovinkarim in če nečesa ne vem, to povem, ker to ne pomeni, da nimam pojma, ampak da ‘bleferka’ pa res ne bom. Jih imamo dovolj v naši državi,« odgovarja Joveva, ki med drugim v intervjuju pojasni še marsikaj o svojem delu in načrtih za prihodnost.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24