5e9d33b68d7cedf47d21454a0eba9337 Svet24.si

Letni dodatek bo večina upokojencev prejela ...

kača, plaža Svet24.si

Šok, kopalko na splitski plaži v nogo šavsnila ...

polerert7678 Necenzurirano

Zakaj Nina Krajnik ne mara "levih privatizerjev"

janez jansa dz1 Reporter.si

Janši ne diši biti poslanec: v DZ dobil ...

dragic Ekipa24.si

Dragić spet kapetan, toda ... Pred vrnitvijo tega...

Halid Bešlić - OBREZ!!! Odkrito.si

Halid Beslić – zaradi srca končal bolnišnici

jumbo visma roglic Ekipa24.si

Joj, samo tega ne ... Tik pred Tourom iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Tonin je že pred tednom dni vedel, kakšno past Janša pripravlja Golobu

Deli na:
Tonin je že pred tednom dni vedel, kakšno past Janša pripravlja Golobu

Janez Janša in Matej Tonin - Foto: Bobo

»To bomo videli. To bomo videli,« je v oddaji Tarča na TV Slovenija odvrnil prvak NSI Matej Tonin koordinatorju Levice Luki Mesecu, ko mu je ta zabrusil, da bo nova vlada nastala 3. junija.

Včeraj je Tonin zatrdil, da NSI ne bo prispevala podpisov svojih poslancev k pobudi SDS za posvetovalni referendum o zakonu o vladi, zaradi katere se bo zaradi parlamentarne procedure odločanje o novem zakonu o vladi zavleklo za en mesec.

Nedvomno pa je Tonin že prejšnji četrtek vedel za naklepe SDS, ki je sicer po volitvah napovedala konstruktivno opozicijsko držo. Po naših virih je odhajajoči premier Janez Janša pričakoval, da bodo tudi poslanci NSI prispevali svoje podpise k njihovi (bolje rečeno njegovi) pobudi, s katero se že od daleč vidi, da gre za metanje polena pod noge nastajajoči vladi Roberta Goloba.

Golob je razkril, kako bo obšel blokado SDS

Šlo naj bi za neke vrste maščevanje za (ne)konstruktivno držo Levice v primeru zakona, na podlagi katerega kupujejo oklepnike za Slovensko vojsko. Takrat je Levica zavrla sprejem tega zakona za nekaj mesecev, šele potem ko je ustavno sodišče razsodilo, da tak referendum ne bi bil ustaven, je postopek stekel dalje. Teoretično lahko SDS (z NSI ali brez nje) za vsak zakon vloži pobudo za referendum in s tem nagaja novi vladi.

Ne glede na to je predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob že napovedal, da bo vlado sestavil do 3. junija, vendar z obstoječimi resorji, pozneje pa bo skladno z napovedmi spremenil zakon o vladi in imenoval nove ministre. Do takrat pa bodo ti opravljali dolžnosti državnih sekretarjev na obstoječih resorjih in jih pripravili na novo prerazdelitev.