Revija Reporter
Slovenija

Intervju z Antonom Stresom: Nismo opustili komunistične prakse

Aleš Žužek

23. dec. 2018 20:00

Deli na:

Anton Stres

Primož Lavre

Filozofija ni nastala samo zato, da bi znanstveno ali razumsko spoznali svet, filozofija je nastala tudi iz iskanja sreče, poudarja Anton Stres, upokojeni ljubljanski nadškof in avtor pred tedni objavljenega Leksikona filozofije.

O slovenski levici pravi, da se sicer imenuje levica, a v resnici ravno ona pomeni zelo etabliran sloj in njegove potomce. Tisti, ki jih slovenski »levičarji« z neko zaničljivostjo imenujejo desnica, pa so dejansko tisti, ki so zatirani, ki so bolj ali manj tlačeni in si želijo resnične enakopravnosti. Stres svari tudi pred politiko pretiranega multikulturalizma.

V intervjuju Stres pove, kako je nespametna politika Françoisa Mitteranda odporla vrata priseljencem, ki jih Francija ni znala integrirati v družbo.

Stres meni, da je levičarska ideologija in politika pretiranega multikulturalizma kratkovidna in nevarna ter da ideološko in kulturno nasilje, ki ga izvaja, ne more uspeti.

Nekdanji nadškof poudarja, da so v Evropi močne duhovne sile, ki se ne bodo pustile povoziti, in do tega, da si ne pustijo vzeti svoje identitete, imajo vso pravico.

VSE TO IN ŠE VEČ V INTERVJUJU Z ANTONOM STRESOM V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24