polna luna Dobra karma

Pred polno luno in luninim mrkom nam bo marsikaj ...

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za soboto, 30. maja

zaščitna maska, park, dunaj, starejši moški Svet24.si

To so primeri, v katerih zaščitne maske ostajajo...

vila boštjan Necenzurirano

Obtoženi v aferi TEŠ6 skrili vile pred državo

jelena karleuša Odkrito.si

Ljubil naj bi jo znan turški igralec!

gregor krušič, nuša lesar Njena.si

Nuša Lesar večkrat pristane na tleh

Slovenija

Inšpekcija ustavila gradnjo: hotel Zlatarne Celje v Ljubljani so gradili brez ustreznih dovoljenj

Deli na:
Inšpekcija ustavila gradnjo: hotel Zlatarne Celje v Ljubljani so gradili brez ustreznih dovoljenj

Gradbišče hotela Zlatarne Celje na Bavarskem dvoru v Ljubljani (marec 2019). - Foto: Bobo

Gradbena inšpekcija je z odločbo ustavila gradnjo hotela investitorja Zlatarne Celje na Bavarskem dvoru v Ljubljani, saj je ta potekala brez predpisane dokumentacije. Zlatarna Celje ima pet mesecev časa, da odpravi nepravilnosti, odločba pa še ni pravnomočna, saj se je investitor nanjo pritožil.

Da je gradbena inšpekcija ustavila dela stolpnice na Bavarskem dvoru z uradnim imenom A Tower - Severna vrata Ljubljana, razkriva obvestilo, izobešeno na gradbišču. Zlatarna Celje tam gradi hotel, čeprav je podjetje glede podrobnosti precej skrivnostno.

Na inšpektoratu za okolje in prostor so za STA danes pojasnili, da je gradbena inšpektorica gradnjo ustavila, ker jo zavezanec izvaja brez predpisane dokumentacije za gradnjo. "Gre za gradnjo, za katero je predpisano gradbeno dovoljenje, in po gradbenem zakonu je za vse objekte, za katere se zahteva gradbeno dovoljenje, treba izdelati dokumentacijo za gradnjo objekta," so zapisali.

Gradbena inšpektorica je projektno dokumentacijo za A Tower preverila maja in ugotovila, da Zlatarna Celje izvaja gradnjo brez predpisanih papirjev. Z odločbo, ki nosi datum 1. julij, je zato odredila, da mora podjetje v roku petih mesecev od vročitve odločbe odpraviti nepravilnosti, tako da izdela predpisano dokumentacijo za izvedbo gradnje, ki bo skladna s pravnomočnim gradbenim dovoljenjem in dejansko izvedbo dela stavbe.Odločba sicer še ni pravnomočna, saj se je zavezanec nanjo pritožil na drugostopenjski organ, torej ministrstvo za okolje in prostor. Pritožba je še v reševanju, so dodali.

Direktor inženiringa v Zlatarni Celje Mitja Majnik je za spletni portal Siol pojasnil, da so dosedanja dela potekala skladno z gradbenim dovoljenjem iz leta 2011. Zlatarna Celje je sicer zemljišče nasproti luksuznega hotela Intercontinental od avstrijske družbe Erste Group Immorent kupila novembra 2016.

Sprva je napovedovala gradnjo stolpnice, a so pozneje razkrili, da bodo zgradili luksuzni hotel. Ker tega veljavni prostorski načrt ne dovoljuje, so morali prositi za spremembo namembnosti in tudi novo gradbeno dovoljenje. Lani so tako dali prošnjo za novo dovoljenje zaradi spremembe namembnosti, a jo je ljubljanska upravna enota februarja zavrnila. V podjetju so nato dali prošnjo za integralno gradbeno dovoljenje, ki pa ga še niso dobili. Pričakujejo ga prihodnji mesec, še dodaja Siol.

loading...
Loading...