pijana voznica, alkohol Svet24.si

Rezultat alkotesta šokiral radeljske policiste

meteorit Svet24.si

Streljaj od slovenske meje ponoči pristali ...

bencin, dizel, bencinska-črpalka, pomanjkanje Necenzurirano

Pogovoriti se moramo o trgovcih #kolumna

fajon jansa golob tonin bobo Reporter.si

Pleše z volkovi: ozadje brutalnega političnega ...

goran dragic trst 22 af Ekipa24.si

Slovenija v Trstu pokazala svojo moč! Italijani ...

1_kaja vidmar Njena.si

Kaja Vidmar objavila prvo fotografijo z ...

slovenija sekulic Ekipa24.si

Norišnica v Trstu že več kot uro pred tekmo! ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Igor Lukšič: Množično so šli na volitve zaradi Janše, ne zaradi Goloba

Deli na:
Igor Lukšič: Množično so šli na volitve zaradi Janše, ne zaradi Goloba

Igor Lukšič - Foto: Primož Lavre

Profesor politologije Igor Lukšič še dodaja, da bo Janša izkoristil priložnost za svojo vrnitev na oblast, takoj ko bo dobil priložnost. V kriznih trenutkih lahko pridobi glasove novih poslancev, ki jih najbolj skrbi za lastne stolčke.

»Opozicija si je zvezala roke s KUL-om. To je bila strateška napaka za vse te stranke, saj bi morale iti na volitve vsaka zase,« je prepričan, volivci pa so stavili na Roberta Goloba, ker je edini lahko premagal Janeza Janšo.

»Ko se je pojavil Robert Golob kot popolnoma novi obraz, se je Fajonova že iztrošila po dobrem letu predsedovanja. V apolitičnem liberalno sredinskem delu je vsakdo, ki je na prizorišču več kot eno leto, že deluje kot stari obraz in ima prednost novi, ki ne sme biti v igri več kot pol leta.«

Ali bi Tanja Fajon morala zaradi slabega rezultata odstopiti? »Higiena zahteva, da pri tako slabem rezultatu predsednica ali predsednik ponudi odstop. Potem pa vodstvo stranke oceni, ali odstop sprejme ali ne.«

Podobna zgodba kot v SMC se po njegovem lahko ponovi tudi Golobu, ki naj bi že na začetku naredil vrsto kadrovskih napak, od izbire generalnega državnega sekretarja državnega zbora do same ministrske ekipe, v kateri sta tudi predsednika izpadlih strank.


Komentiral je tudi kadrovska prerivanja v SD in bodočo vladno ekipo: »Minister ne sme biti izkušen, najboljše je, da je povsem nov. Razen če je bil predsednik vlade in je izpadel iz parlamenta!« Meni, da je Golob pokazal, da je kadrovsko zelo šibak, če mora na dve najbolj pomembni ministrstvi dati človeka iz propadlih strank.

»Edina deklarirana usmeritev bodoče vlade je zakon, ki ga je predložila ulica. Kaj bo ta vlada naredila potem, ko bodo napake in grozodejstva Janševe vlade odpravljena, pa ne vemo,« je kritičen.

Pojasnil je tudi, zakaj desnica ne more zmagati na predsedniških in parlamentarnih volitvah, a lahko vseeno sestavi vlado. Po številu glasov je desno vlado v Sloveniji nemogoče sestaviti. Lahko jo sestavijo samo s prebežniki, ki nelegitimno nesejo svoje glasove na desno stran.

In kdo bodo po njegovem favoriti na predsedniških volitvah? »Mislim, da ima Marta Kos politični potencial, da bi bila lahko izvoljena za prvo predsednico Slovenije.«

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24