Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Nemčiji demonstracije za pravičnejšo razdelitev premoženja

Deli na:
V Nemčiji demonstracije za pravičnejšo razdelitev premoženja

Foto: Reuters

V 40 nemških mestih so včeraj pripravili demonstracije, na katerih se je po navedbah organizatorjev zbralo več kot 40.000 udeležencev, ki so zahtevali pravičnejšo razdelitev premoženja v državi in obdavčitev bogastva. Po podatkih policije se je demonstracij udeležilo bistveno manj udeležencev, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Osrednje zahteve včerajšnjih demonstracij so bile uvedba stalnega davka na premoženje, enkratnega davka na premoženje ter učinkovit boj proti davčnim utajam.

V Bochumu se je po navedbah policije zbralo okoli 4000 ljudi, po navedbah organizatorjev pa 6000. V Hamburgu so organizatorji našteli 7000 protestnikov, policija pa zgolj 1500. V Berlinu in Frankfurtu se je po navedbah organizatorjev zbralo okoli 5000 ljudi.

"Najpremožnejših deset odstotkov gospodinjstev ima v lasti 53 odstotkov celotnega premoženja, spodnja polovica pa na drugi strani nič," je dejal eden od sindikalnih predstavnikov. Nek drug pa, da bi morali biti premožnejši v večji meri vpeti v premagovanje gospodarske in finančne krize. "Davkoplačevalci so plačali reševalne načrte in tako pravzaprav v prvi vrsti zavarovali premoženje bogatih. Napočil je čas, da tisti, ki so profitirali, sedaj prispevajo svoje," je še dejal.