dsoprizidek Svet24.si

Brez tujcev bi oddelke v novomeškem domu ...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

skrito-v-raju Njena.si

Ali serija Skrito v raju vpliva na turizem v ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Györkös Žnidarjeva prepričana, da uživa Cerarjevo podporo

Deli na:
Györkös Žnidarjeva prepričana, da uživa Cerarjevo podporo

Foto: Bobo

Notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar, ki jo SDS interpelira zaradi dogodkov v zvezi z nekdanjim kosovskim premierjem, po srečanju s premierjem Mirom Cerarjem ocenjuje, da v celoti uživa njegovo podporo kot predsednika vlade in kot predsednika SMC. Na interpelacijo bo odgovorila v najkrajšem možnem času, zagotavlja ministrica.

Poslanci SDS so minulo sredo v parlamentarni postopek vložili interpelacijo zoper ministrico za notranje zadeve, ker je po njihovih ocenah neposredno subjektivno odgovorna oziroma vsaj objektivno in politično odgovorna za dogodke, ki so se zgodili v primeru pridržanja nekdanjega kosovskega premiera Ramusha Haradinaja.

Ministrica je po včerajšnjem srečanju s Cerarjem pojasnila, da se je uspela seznaniti z vsebino interpelacije. Še preden jo je SDS vložila, pa je od policije zahtevala poročilo v zvezi z dogodki ob pridržanju Haradinaja.

Poročilo bo po njenih besedah pripravljeno predvidoma v tem tednu in bo celovita osnova za pripravo njenega odgovora na interpelacijo. Ključno izhodišče je namreč, kot poudarja ministrica, strokovno in zakonito delo policije.

Že ob vložitvi interpelacije je ocenila, da je policija v navedenem primeru ravnala strokovno in zakonito. Ravnanja sodišča, kot je dejala, pa ne more komentirati, vendar po njenem mnenju postopki hitreje ne bi mogli potekati.

Ministrica ima od vložitve interpelacije 30 dni za odgovor nanjo, vendar je včeraj zagotovila, da bo to storila v najkrajšem možnem času. Glede na poslovniške roke je sicer obravnavo interpelacije pričakovati po parlamentarnih počitnicah oz. v začetku septembra.

Györkös Žnidarjeva je pritrdila, da bomo priča še eni interpelaciji notranjega ministra oz. ministrice, ki bo padla v vodo. Tudi predsednika vlade po njenih besedah ni bilo potrebno prepričevati.

Tudi koalicijske stranke so ministrici že načeloma izkazale podporo.