Revija Reporter
Slovenija

Gverilska predvolilna kampanja: Mnogo je poklicanih, a malo bo izvoljenih

Igor Kršinar

6. maj. 2018 20:00

Deli na:

Volilna tekma se je tudi uradno začela. Kandidatne liste je do roka vložilo 25 strankarskih list, od tega kar 22 v vseh volilnih enotah.

Volilne komisije bodo preverile njihovo veljavnost, šele nato bo znano, ali bodo vse lahko tudi nastopile. Nekatere imajo zelo podobna imena: stranka Levica pod vodstvom Luke Mesca že nasprotuje nastopu liste Združena levica in Sloga Franca Žnidaršiča in Janka Vebra. Na listi Združene desnice pa so nekdanji poslanci SLS, SDS in NSI. Glavni aduti ostajajo SDS Janeza Janše, SD Dejana Židana, Lista Marjana Šarca in SMC odstopljenega premierja Mira Cerarja. Objavljamo imena kandidatov, ki imajo največ možnosti za vstop, prav tako tudi tiste, ki bodo najbolj nabirali glasove.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o SMC, kjer se očitno zavedajo, da se bo po volitvah njihova poslanska skupina močno skrčila; zakaj pri Janši upajo na boljši rezultat kot pred štirimi leti; zakaj bo znotraj vladne koalicije največja favoritinja SD; kdo se je moral umakniti praku Desusa Karlu Erjavcu; o zmedi v Levici; kako so skrivnostni v Stranki Alenke Bratušek; zakaj ima med novimi igralci največ možnosti Lista Marjana Šarca; o razdruženi desnici; zakaj je SLS parlamentarna stranka, Združena levica DSD pa ne?