Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Gregor Preac: Policija ne obvladuje več meje in migrantov - Se bodo ljudje oborožili in samoorganizirali? (KOLUMNA)

Deli na:
Gregor Preac: Policija ne obvladuje več meje in migrantov - Se bodo ljudje oborožili in samoorganizirali? (KOLUMNA)

Migranti v tunelu Bombi sredi Gorice novembra 2017 - Foto: Bobo

Videti je, da je samo 14 let po vstopu v EU politični sistem v Sloveniji povsem kolapsiral, kakor tudi pravna država. Ne le da je v parlamentu poplava političnih strank, težko je izvoliti vlade oziroma stabilne vlade. Tudi gospodarstvo se že desetletje nikamor ne premakne.

Nezaposlenost nam rešujeta Avstrija in 100.000-glavi odliv mladih v Skandinavijo in drugam. Nemška in EU-politika migracij, multikultija, odprtih meja, varčevalnih ukrepov je prinesla samo zastoj, kopičenje javnega dolga, kaos, nasilje, rast kriminala povsod po EU in v Sloveniji, pa radikalizacije in versko, ideološko in drugo sovraštvo na vseh straneh, to se kaže tudi v nezmožnosti pragmatizma, sodelovanja in sestave stabilne vlade.

Razdrobljenost že tako majhne države in naroda je seveda njun konec! Vi ne bi odložili medslovenskih zgodovinskih, verskih, ideoloških razprtij in družno uredili zadeve na meji?!

Ko je zdaj Italija zajezila dotok migrantov, so se tihotapske mafije obrnile v Španijo, kjer je nedavno 600 črnih Afričanov naskočilo in preplezalo ograjo v Ceuti, španski enklavi na obali Maroka, vse več je tudi poročil o napadih in ropih afriških ilegalnih migrantov na španska letoviška mesteca, njihove obale, turiste, kamor pač čolni in ladje priplujejo. Kaže, da slovenska policija in vojska ne obvladujeta več nadzora meje!

Prijetim ilegalnim migrantom je policija taksi služba v že tako polne azilne domove, kjer se te skupine mladih moških brez vsakršne varnostne preverbe in velikokrat s ponarejenimi identitetami prosto brezdelno sprehajajo po slovenskih mestih. Po 308. členu Kazenskega zakonika Republike Slovenije bi jih morali za ilegalni prehod meje oglobiti in izgnati oziroma je zagrožena tudi do triletna zaporna kazen.

Za tiste, torej policiste, vojake, uradnike, lažne humanitarce, politike, župane, ministre, predsednika vlade in države, tihotapce, ki jim pri prehodu ali ilegalnem prečkanju državnega ozemlja pomagajo, pa je prav tako zagrožena do petletna zaporna kazen in globa.

Tako na družbenih medijih in v javnosti raste jeza tudi na prej nedotakljivo slovensko policijo in vojsko. Padajo preprosta vprašanja, zakaj policija kolaborira s tihotapskimi združbami in ščiti ilegalne migrante, med njimi verjetne kriminalce in morebitne terorirste? Ali slovenski vojaki in policisti nimajo domoljubja, jim ni do države, zaščite meje, boja proti ilegalnim vpadom kriminalnih združb?

Prijetim ilegalnim migrantom je policija taksi služba v že tako polne azilne domove, kjer se te skupine mladih moških brez vsakršne varnostne preverbe in velikokrat s ponarejenimi identitetami prosto brezdelno sprehajajo po slovenskih mestih.

So le neodgovorni plačanci, ki jih z obljubami ali občasnim povišanjem plač vlada v Ljubljani zlahka podkupuje? Nimajo družin, nočejo razumeti, kako je ljudem, ki jim mimo hiš vsak dan hodijo oboroženi neznanci iz dežel, kjer sta nasilje, rop, umor nekaj vsakdanjega? Mnogi razmišljajo in zapišejo, da je čas, da si ljudje ob meji priskrbijo orožje, da se organizirajo v oborožene redarstvene ali obrambne skupine, pojavljajo se celo imena kot teritorialna obramba, vaške straže in podobno. Kaj to pomeni za pravno državo?

Ko država oziroma njene ustanove ne delujejo, delujejo slabo ali nočejo delovati, se ljudje organizirajo sami. Seveda te potem trojka CEP (Cerar, Erjavec, Pahor) in drugi nesposobneži razglasijo za hujskače in protidržavne elemente. Pojavi se Sova, ki nadzoruje novinarje, medije, družbene medije in ljudi, ki se borijo proti kriminalu in kriminalnim združbam ter vsemu ilegalnemu.

Poslanci anarholevice ter državni mediji te za opozarjanje obtožijo za sovražni govor, obenem pa Koran, ki je leglo zla in z vsaj desetino besedila izredno nasilen, celo bolj nasilen od Mein Kampfa, razglasijo za knjigo miru in knjigo knjig. Na facebooku je nenadoma izginila skupina s 1500 člani Stop islamizaciji Slovenije, bodisi izbrisana ali blokirana. Redki politiki ali novinarji, ki si drznejo opozarjati na zlo Korana, hadita, šeriatskega prava in potemtakem islama in njegove totalitarnosti, islamizma, džihadizma, terorizma, dobivajo kazenske prijave in obiske policije na dom. Slovenska meja pa je povsem nezaščitena!

Foto: Primož Lavre - Gregor Preac, svetovni popotnik

Ob nedavnem terorističnem napadu v Lübecku, to se lahko zgodi kmalu tudi v Ljubljani, je Iranec z nožem zabodel 14 ljudi. Kako je to mogoče? So ljudje res take ovce, da se samo razbežijo? Ni nobene stare babice partizanke, da bi ga s košaro redkvic, peteršilja in krompirja mahnila po buči? Če imate ljudi ovce, ne uvažajte volkov! Kaj bo zdaj počel Rok Žavbi, slovenski džihadist, ki se je vrnil v Slovenijo? Bo organiziral podtalne islamistične celice, pripravljal teroristična dejanja ali se vključil v politiko; njegov bratranec Igor Žavbi je kamniški podžupan in podpredsednik Šarčeve LMŠ?

Ker sem v Hanoju oziroma za dlje v jugovzhodni Aziji, srečujem tudi veliko mladih popotnikov iz Kitajske, Koreje, Japonske, ki so na poti v Evropo. Letos je prvič, da me vsi sprašujejo, ali je Slovenija varna. To me najprej začudi, potem pa zvem, da tudi v njihovem ali angleškem tisku pa od drugih popotnikov in na straneh njihovih zunanjih ministrstev dobivajo opozorila, da se po delih Slovenije gibajo skupine ilegalnih migrantov, da je na mejah izredno stanje, da je lahko kampiranje na prostem nevarno in podobno. Pomislim, kako mora biti šele slovenskim državljanom ob meji, ali že živijo v strahu, zaskrbljenosti. Kako bo to vplivalo na turizem?

Kje so časi varnosti, ko smo se pogovarjali o umetnosti in potovanjih! Preberem o vlomih migrantov v Ljubljani, o prvih migrantskih skupinskih posilstvih v Ljubljani, podobnih napadih v Mariboru, spopadih migrantov v azilnih domovih; seveda v alternativnih medijih, ki navajajo policijske zapisnike, ne pa v osrednjih, ki se gredo cenzuro. In se sprašujem, kam se bom vrnil – v deželo še večjega kaosa, še večje zaskrbljenosti, razdvojenosti, apatije in rastoče jeze?!

Zanimivo, da vseh teh težav članice višegrajske skupine, Češka, Slovaška, Poljska, Madžarska, nimajo. Nenazadnje nimajo migracij, getov, mošej, islama; njihova glavna mesta so varna! (Policiji, Sovi, islamistom, levim anarhistom sporočam, da me ni doma!)