Revija Reporter
Slovenija

Gospodar Prstana: Ozadja novih strank na desnici

Igor Kršinar

3. sep. 2017 20:00

Deli na:

Po predsedniških volitvah se napovedujejo ustanovni kongresi še dveh novih strank – jeseni naj bi poslanec Bojan Dobovšek ustanovil stranko Dobra država, v začetku naslednjega leta pa naj bi samozvani liberalci ustanovili Prstan.

Poslanec Andrej Čuš snuje koalicijo strank in društev. Franc Kangler in Aleš Primc že imata svoji stranki – Novo ljudsko stranko oziroma Glas za otroke in družine. Razkrivamo, kdo vse se skriva za njimi in kakšni so njihovi načrti.

Ta torek bodo v stranki Glas za otroke in družine predstavili svojega kandidata oziroma kandidatko na predsedniških volitvah. Čeprav je glede imena predsednik Aleš Primc zelo skrivnosten, pa že nekaj časa kroži informacija, da naj bi bila njihova kandidatka Angelca Likovič, ki so ji na ustanovnem kongresu podelili belo vrtnico za njeno zavzemanje za pravice nerojenih otrok.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o Alešu Primcu, ki bo namesto za predsednika države raje kandidiral za predsednika vlade; o stranki v zavetju Janeza Janše; o Kanglerjevi navezi z Jožetom Duhovnikom; o protikorupcijski stranki Bojana Dobovška; kdo so ustanovitelji liberalne stranke Prstan; o pomislekih, da gre za satelitsko stranko Janeza Janše; kakšna je minikoalicija Andreja Čuša.