zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Andrej Čuš ustanavlja novo "pravo desno stranko" po vzoru nemške Alternative

Deli na:
Andrej Čuš ustanavlja novo "pravo desno stranko" po vzoru nemške Alternative

Foto: Bobo

Po naših virih naj bi poslanec Andrej Čuš, ki je danes izstopil iz SDS, v kratkem ustanovil novo "pravo desno stranko" po vzoru nemške Alternative za Nemčijo in avstrijskih svobodnjakov. Program bo temeljil na protimigrantski in protiislamski politiki. V zadnjih mesecih se je Čuš zelo angažiral na protimigrantskih zborovanjih in se ukvarjal z migrantsko problematiko. Ker Zmaga Jelinčiča in njegove SNS ni več v parlamentu, se ponuja priložnost za stranko takšne usmeritve, ki naj bi jo po naših informacijah ustanovil prav Andrej Čuš.

Poslanec SDS Andrej Čuš odhaja iz stranke SDS in njene poslanske skupine. "Edina valuta ki jo ima politik je svoja doslednost," pravi o svoji odločitvi. "Vsem ljubiteljem zarot sporočam, da me ne pošiljata ne Milan, ne Murgle, za svojo odločitvijo stojim sam."

Izstop je z besedami "Vera Ban ima prav" potrdil za 24ur.com. V poslanski skupini SDS njegove izstopne izjave sicer še niso prejeli.

Namesto da bi tekmovali v tem, kdo bo podal več predlogov v korist držav, poslanci SDS tekmujejo, bo bolj poslušal predsednika stranke Janeza Janšo, je bil Čuš kritičen na novinarski konferenci.

"Vsem, ki smo bili do nekaterih ravnanj SDS kritični, so želeli preprečiti nastop na naslednjih volitvah," pravi o dogajanju v stranki. Poudarja, da je sam z veliko večino dobil svoj okraj. 

O svojih prihodnjih korakih se ni podrobneje izjasnjeval, za zdaj bo deloval kot samostojni poslanec. Pravi pa, da želi pridobiti državljane, ki že nekaj časa bojkotirajo volitve. 

Prestop v Novo Slovenijo je glede na politiko, ki jo je Čuš zastopal, malo verjeten, prej gre pričakovati, da se bo pridružil kateri od novo nastajajočih strank.

Andrej Čuš je v tem sklicu najmlajši poslanec DZ, med drugim je bil med letoma 2011 in 2015 predsednik podmladka SDS. V DZ je Čuš, rojen leta 1990, prišel kot nadomestni poslanec.

V zadnjih dneh so se namreč krepila ugibanja o napetostih v SDS, neuradno naj bi nekaj poslancev resno razmišljalo o odhodu iz poslanske skupine. Kritični naj bi bili zlasti do tega, da je glavna prioriteta SDS ideološki boj.