Revija Reporter
Slovenija

Franc Trček je preroško napovedal Brglezu: Ti si končana zgodba kot nekdo, ki bi lahko bil resen politik!

Reporter

30. jun. 2018 6:00 Osveženo: 8:31 / 30. 6. 2018

Deli na:

Stopil si čez rob in verjetno se niti še ne zavedaš, da ni več povratka, je poslanec Levice Franc Trček sporočil zdaj že bivšemu članu SMC Milanu Brglezu, ki mu je Trček zameril, da je podprl kandidaturo Mateja Tonina za predsednika državnega zbora.

Bog nam pomagaj in Majka božja Žeželjska, kot to rečemo v mojih rojstnih Ziljah, je Trček minulo soboto na Facebooku komentiral Brglezovo potezo. Očitno je od nekdanjega predsednika DZ pričakoval več, saj naj bi v skupaj zmetani SMC Brglez "kazal vsaj nekaj talenta in načelnosti, da ne rečem ustavnosti in državniške drže". Večino tega je po Trčkovem mnenju zakockal že pri Zakonu o tujcih, dokončno pa naj bi bil odpisan s podporo Toninu.

"Ne le, da si pristal na ta konjska kadrovska mešetarjenja Milan Brglez, kjer so te tvoji izigrali. Celo podpisal si se pod kandidaturo Matej Tonin," mu je očital Trček. Brglezu je še preden so ga izključili iz SMC napovedal, "da je končana zgodba kot nekdo, ki bi lahko bil resen politik".

Trček je pričakoval, da bi se lahko okoli Brgleza oblikovala "neizpraznjena sredina", ki bi lahko končala ZSMS-jevsko ugrabitev Slovenije, a je ugotovil, da je sam kriv, ker je v Brgleza polagal prevelike upe.

Spomnil ga je na dogodek s FDV, kjer je Brglez predstojnike kateder vprašal, če so že "naredili liste za odstrel?" in mu očita, da je šel v SMC samo zato, ker je hotel postati zunanji minister. O tem naj bi Brglez celo razlagal znancem, piše Trček. Vseeno meni, da bi bil dober zunanji minister, če ne bi pristal na te kupčije z NSi in če ne bi žrtvoval ustavnosti za osebne interese. "Sedaj je prepozno Milan Brglez, zato ZBOGOM Milan Brglez," je zapisal Trček.