državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Franc Jager, lastnik verige trgovin Jager: Strah pred Janšo je strah pred spremembami

Deli na:
Franc Jager, lastnik verige trgovin Jager: Strah pred Janšo je strah pred spremembami

Franc Jager - Foto: Bobo

Trgovine Jager so znane na Štajerskem in v Prekmurju, a Franc Jager pravi, da bodo po zgraditvi novega logističnega središča razmišljali tudi o širitvi v osrednjo Slovenijo. Ker so rasli postopno, so le malo zadolženi, to je zanj eden od ključev za njihov uspeh. Vnašanja podjetniške logike v javni sektor, tako bi bili bolj sposobni in delavni tudi bolje plačani, se mnogi bojijo, saj bi izgubili privilegije. Po besedah Jagra bi moral predsednik republike Borut Pahor v dobro države spodbuditi razprave, da se spremeni volilni sistem.

Lani je vaše trgovsko podjetje Jagros doseglo 122 milijonov evrov prihodkov od prodaje,to je okoli deset odstotkov več kot leto prej. Se gospodarska rast občutno pozna pri kupni moči slovenskih potrošnikov?

Delno je rast prihodkov povezana z nekakšno sprostitvijo potrošnikov. Prej so bili ljudje v krču, zdaj se zaradi gospodarske rasti povečuje varnost zaposlitev. Zmanjšuje se brezposelnost. Ker ljudje bolj zaupajo, da bodo obdržali svoje zaposlitve, bolj trošijo. Delno je rast naših prihodkov povezana tudi s širitvijo poslovanja.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 Jager spregovori o nacionalni zavesti potrošnikov, ki ni vselej močnejša od navad in cen; izpostavi, zakaj je neizkušenost začetnika Marjana Šarca lahko velik problem; poudari, da bomo s tem volilnim sistemom imeli koalicijske vlade, ki bodo pogosto nestabilne; pojasni, da bodo vsi gospodarstveniki kalkulirali, ali se jim splača seliti v tujino; pove, kaj ga sprašujejo zaposleni, ko izvedo, da je med najbogatejšimi Slovenci.