DBbiOYFXsAA3xjZ Svet24.si

Umrl je eden najbogatejših Hrvatov

shannen Svet24.si

Za igralko ni več upanja: rak se je razširil na ...

Janez Janša Necenzurirano

Janša si pripenja zasluge, a nam je v resnici ...

eva irgl anze logar m24 Reporter.si

Trojanska konja Anže Logar in Eva Irgl bosta do ...

rok kronaveter Ekipa24.si

Brez zadržkov! Odpisani Kronaveter tudi o sporni ...

zala-pungeršič, masterchef, sladica, sivka, sodniki Njena.si

MasterChef: Zala deležna izjemnega odziva ...

Granerud Ekipa24.si

Drama na treningu! Najboljši smučarskih skakalec...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Fotografija na laž postavlja Janšo in župana Ilirske Bistrice Rojca: ženska, ki je z zastavo tolkla po tleh, je Janševa simpatizerka!

Deli na:
Fotografija na laž postavlja Janšo in župana Ilirske Bistrice Rojca: ženska, ki je z zastavo tolkla po tleh, je Janševa simpatizerka!

Janša je 11. oktobra lani poziral s skrunilko zastave (desno). - Foto: Facebook

Premier in prvak SDS Janez Janša piše, da se je Reporter ustrelil v koleno s člankom, da se sta on in Tonin z zgražanjem nad predstavo, ki kritizira histerično »domoljubje«, usekala mimo. Na njegovo stran se je postavil še župan Ilirske Bistrice Emil Rojc, a je fotografija, ki so jo objavile Primorske novice, je oba postavila na laž.

Na spletni strani Reporterja smo včeraj objavili članek, v katerem smo  izpostavili, da sta se tako Janša kot prvak NSi Matej Tonin s kritiziranjem Cankarjeve igre Hlapci v izvedbi Slovenskega mladinskega gledališča pravzaprav zgražala nad nečem, kar je na protimigrantskem shodu v Jelšanah leta 2019 počela Janševa simpatizerka.

Na omenjenem shodu, ki ga je podprla tudi SDS in se ga je udeležilo več vidnih politikov stranke, je namreč izstopala ženska, ki je s slovensko zastavo udrihala po tleh in kričala: »Ne damo Slovenije, banda! Prokleta banda, hudičeva banda! Je*em vam mater! Ne boste nas je*ali! Mene že ne! Ne damo naše države! To je Slovenija, tukaj je naša zemlja ...«

V predstavi SMG je igralka oponašala početje protestnice, namen predstave, ki je bila prirejena za sodoben čas, pa je bil, da se družbene mehanizme, o katerih je pisal že Cankar, pokaže na sodobnih primerih.

Janša se je na twitterju obregnil ob pisanje Reporterja, češ da smo se ustrelili v koleno, kot dokaz pa je pripel tvit župana Ilirske Bistrice Rojca, ki trdi, da ženska ni desničarka. Zapisal je: »Kot župan Občine Ilirska Bistrica omenjeno gospo osebno zelo dobro poznam in lahko vam zagotovim, da je tako kot jaz levosredinska aktivistka.«

A v koleno se je nazadnje ustrelil Janša, mimo pa je usekal tudi Rojc. Na Primorskih novicah so namreč izbrskali pol leta staro fotografijo z regijskega srečanja SDS v Marezigah, ki so ga spremljali protesti levičarjev. Tam je bila tudi izvirna skrunilka zastave – a ne na drugi strani ceste za kordonom policistov, ki je levičarske protestnike držala strank od članov SDS, temveč kar v samem gostišču, kjer so se družili Janša in njegovi privrženci.

Ne, ni se infiltrirala med desničarje, temveč je bila tam očitno kot simpatizerka SDS in Janeza Janše, s katerim je tudi ponosno pozirala za fotografije. Janša je fotografijo z njo objavil na svojem facebook profilu, so zdaj opozorile Primorske novice.