ana praznik Svet24.si

Na morju je ves čas jedla samo ostanke

rešilec Svet24.si

V potoku obležal pod mehanizacijo, po pomoč ...

18418X0073 Necenzurirano

Kako so nam ugrabili razpravo o prihodnosti ...

rigelnikova vila zeljarska pl2 Reporter.si

Odkrili smo kupca prestižne "Rigelnikove" vile: ...

guberac jk Ekipa24.si

Po sledi škandala! Bodo Koprčani sploh igrali ...

Popevka 2022 Odkrito.si

Poglejte, kdo vse bo prepeval na Popevki 2022!

doncic Ekipa24.si

Dončić silovito začel drugo tekmo finala ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Fotografija na laž postavlja Janšo in župana Ilirske Bistrice Rojca: ženska, ki je z zastavo tolkla po tleh, je Janševa simpatizerka!

Deli na:
Fotografija na laž postavlja Janšo in župana Ilirske Bistrice Rojca: ženska, ki je z zastavo tolkla po tleh, je Janševa simpatizerka!

Janša je 11. oktobra lani poziral s skrunilko zastave (desno). - Foto: Facebook

Premier in prvak SDS Janez Janša piše, da se je Reporter ustrelil v koleno s člankom, da se sta on in Tonin z zgražanjem nad predstavo, ki kritizira histerično »domoljubje«, usekala mimo. Na njegovo stran se je postavil še župan Ilirske Bistrice Emil Rojc, a je fotografija, ki so jo objavile Primorske novice, je oba postavila na laž.

Na spletni strani Reporterja smo včeraj objavili članek, v katerem smo  izpostavili, da sta se tako Janša kot prvak NSi Matej Tonin s kritiziranjem Cankarjeve igre Hlapci v izvedbi Slovenskega mladinskega gledališča pravzaprav zgražala nad nečem, kar je na protimigrantskem shodu v Jelšanah leta 2019 počela Janševa simpatizerka.

Na omenjenem shodu, ki ga je podprla tudi SDS in se ga je udeležilo več vidnih politikov stranke, je namreč izstopala ženska, ki je s slovensko zastavo udrihala po tleh in kričala: »Ne damo Slovenije, banda! Prokleta banda, hudičeva banda! Je*em vam mater! Ne boste nas je*ali! Mene že ne! Ne damo naše države! To je Slovenija, tukaj je naša zemlja ...«

V predstavi SMG je igralka oponašala početje protestnice, namen predstave, ki je bila prirejena za sodoben čas, pa je bil, da se družbene mehanizme, o katerih je pisal že Cankar, pokaže na sodobnih primerih.

Janša se je na twitterju obregnil ob pisanje Reporterja, češ da smo se ustrelili v koleno, kot dokaz pa je pripel tvit župana Ilirske Bistrice Rojca, ki trdi, da ženska ni desničarka. Zapisal je: »Kot župan Občine Ilirska Bistrica omenjeno gospo osebno zelo dobro poznam in lahko vam zagotovim, da je tako kot jaz levosredinska aktivistka.«

A v koleno se je nazadnje ustrelil Janša, mimo pa je usekal tudi Rojc. Na Primorskih novicah so namreč izbrskali pol leta staro fotografijo z regijskega srečanja SDS v Marezigah, ki so ga spremljali protesti levičarjev. Tam je bila tudi izvirna skrunilka zastave – a ne na drugi strani ceste za kordonom policistov, ki je levičarske protestnike držala strank od članov SDS, temveč kar v samem gostišču, kjer so se družili Janša in njegovi privrženci.

Ne, ni se infiltrirala med desničarje, temveč je bila tam očitno kot simpatizerka SDS in Janeza Janše, s katerim je tudi ponosno pozirala za fotografije. Janša je fotografijo z njo objavil na svojem facebook profilu, so zdaj opozorile Primorske novice.