ogledalo Dobra karma

Psihološki test: kateri del svojega telesa bi si ...

Nemška ladja za križarjenje Mein Schiff 6 Svet24.si

Okužbo potrdili pri 12 članih posadke nemške ...

jansa nova24tv Reporter.si

Na strankarski televiziji SDS med intervjujem s ...

avtobusna postaja, potnik, maska Svet24.si

Pripravljajo poseben "vozni red" za upokojence, ti...

Tomi Rumpf Necenzurirano

Počivalškovim se je sfižila nabava zaščitne ...

Melania Trump, melania, trump, melanija trump Odkrito.si

Kaj razkriva Melanijin podpis?

metka Njena.si

Ljubezen po domače: Je pri Metki doma hudo ...

Slovenija

Ljubljanski vozniki, pozor: sploh veste, kje vas Jankovićevi po novem lovijo na radar?

Deli na:
Ljubljanski vozniki, pozor: sploh veste, kje vas Jankovićevi po novem lovijo na radar?

Fotografija je simbolična. - Foto: Bobo

V Ljubljani so v okviru Evropskega tedna mobilnosti postavili dve novi ohišji za samodejno napravo merjenja hitrosti. Radarja so postavili na Cesti v Mestni log 45 in na Aljaževi ulici 45, kjer je omejitev hitrosti 30 kilometrov na uro. Od petka do ponedeljka so zabeležili več kot 3000 prekoračitev hitrosti, so sporočili iz ljubljanske občine.

Mestna občina Ljubljana se že 19. leto zapored pridružuje Evropskemu tednu mobilnosti, najbolj razširjeni kampanji na področju trajnostne mobilnosti na svetu, ki vsako leto poteka med 16. in 22. septembrom.

Pod sloganom Izberi čistejši način prevoza! so skupaj z javnimi podjetji in zavodi MOL, četrtnimi skupnostmi ter mnogimi drugimi organizacijami pripravili deset trajnih ukrepov in številne aktivnosti, ki jih bodo prilagajali glede na situacijo, povezano z epidemijo covida-19.

Eden od ukrepov je tudi namestitev dveh novih ohišij za samodejno napravo merjenja hitrosti na Cesti v Mestni log 45 in na Aljaževi ulici 45, na obeh cestah je omejitev hitrosti 30 kilometrov na uro. Z meritvami so začeli v petek in že v prvih dneh zaznali številne prekoračitve hitrosti.Od petka do ponedeljka so na Cesti v Mestni log po navedbah Mola zaznali skupno 2202 prekoračitvi hitrosti, na Aljaževi ulici pa 1078. Kljub omejitvi hitrosti 30 kilometrom na uro je bila najvišja izmerjena hitrost na Cesti v Mestni log kar 86 kilometrov na uro, na Aljaževi ulici pa 73 kilometrov na uro.

Glede na te rezultate meritev hitrosti v Molu pozivajo vse voznike, da pri vožnji upoštevajo cestno prometno signalizacijo in tako tudi sami pripomorejo k izboljšanju prometne varnosti kot tudi večje varnosti otrok v cestnem prometu. Poudarili so, da sta obe lokaciji izvajanja meritev vezani na šolsko pot in se nahajata v neposredni bližini šol.

Prav tako so poudarili, da je namen izvajanja meritev s samodejnimi merilnimi napravami izključno izboljšanje prometne varnosti, saj vozniki vse prevečkrat pozabljajo, da prevelike hitrosti zmanjšujejo možnost, da bi se izognili nevarnim situacijam in s tem tudi preprečili prometne nesreče z najhujšimi posledicami.

Loading...