boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Nizozemska Revija Stop

Nizozemska izključena iz finala Evrovizije 2024

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

FOTO: Luksemburški lomilec src Juncker po Cerarju omrežil še Pahorja

Deli na:
FOTO: Luksemburški lomilec src Juncker po Cerarju omrežil še Pahorja

Foto: Bobo

Sodeč po fotografijah njunega srečanja je šarmu predsednika Evropske komisije Junckerja podlegel tudi predsednik države Pahor.

Predsednik evropske komisije Jean-Claude Juncker se je danes sestal s slovenskim predsednikom Borutom Pahorjem. Po fotografijah je bilo srečanje sila prisrčno, celo ljubeče.

Pahor je v kratki izjavi za medije po pogovorih dejal, da je bil nekoliko razočaran nad predlogi za reformo EU, ki jih je ta teden predstavil Juncker, saj je pričakoval več.

"Ko je predsednik komisije Jean-Claude Juncker pred dnevi predstavil dokument o petih scenarijih za razvoj, sem bil nekoliko razočaran, pričakoval sem nekoliko več. Vendar tudi po sedanjih pojasnilih razumem, da pravzaprav naenkrat ni bilo mogoče storiti več," je poudaril Pahor.



To je po njegovih besedah prvi korak, ki zdaj odpira možnost vsem, ki želijo razmišljati o prihodnosti Evropske unije, da to storijo. "Razumem, da sledi naslednji korak, ko se bomo Evropejci odločali o tem, kako naprej. Za Slovenijo - to smo povedali vsi ne glede na to, kako vidimo detajle te prihodnosti - je Evropska unija pomembna, ker pomeni več miru, več varnosti, več blaginje," je sklenil.

Juncker, ki je prvi obisk v Sloveniji v vlogi šefa Evropske komisije začel v četrtek, dan po predstavitvi predlogov za reformo EU, je dejal, da so v beli knjigi vladam, javnosti in civilni družbi ponudili vrsto možnosti, pri čemer se komisija ni izrekla, kateri je bolj naklonjena. "Na koncu bo to verjetno mešanica različnih možnosti," je menil.

Kot je dejal, mu je predsednik Pahor predstavil tudi ljubljansko pobudo in svoje poglede na prihodnost EU. Želi si nadaljevati dialog s predsednikom, vlado in parlamentom. "Predsednik in Slovenija kot država imata nekaj za povedati drugim v Evropi. Odkar se je Slovenija pridružila EU, se obnaša kot prava ustanovna članica in Slovenci bi morali biti ponosni na to, kar so dosegli od vstopa v unijo," je dodal.