Neca Falk Dobra karma

70 let najbolj znane slovenske rdečelaske

meghan harry new (3) Svet24.si

Oboževalcem gresta že kar pošteno v nos

suncic_pl_01.11.14 Reporter.si

Maja Sunčič: Naši levici se je dokončno ...

srečanje janša plenkovič Svet24.si

Po srečanju vrhov Slovenije in Hrvaške: na ...

Aleksandra Pivec Necenzurirano

Prvi kadrovski poraz Aleksandre Pivec

jelena karleuša Odkrito.si

Znan IQ Jelene Karleuše

marijana-batinić Njena.si

Skrušena Marijana Batinić: 'pretresena sem'

Slovenija

Fajonova poziva Janšo k odstopu, ker vlada nima ne politične ne moralne odgovornosti za nadaljevanje dela

Deli na:
Fajonova poziva Janšo k odstopu, ker vlada nima ne politične ne moralne odgovornosti za nadaljevanje dela

Tanja Fajon, predsedujoča SD, domneva, da vladi ni uspelo "prekriti ali ustaviti hišnih preiskav". - Foto: Primož Lavre

Predsedujoča SD Tanja Fajon odstopa notranjega ministra Aleša Hojsa in direktorja policije Antona Travnerja ter pridržanje gospodarskega ministra Zdravka Počivalška vidi kot dokaz, da vlada ne more več delovati. "Nima ne politične in ne moralne odgovornosti, da nadaljuje delo. Zato predsednika vlade Janeza Janšo pozivam, da odstopi," je dejala.

Fajonova je dodala, da naj Janša z odstopom "da priložnost novi vladi, ki bo začela delo, se resno lotila reševanja problemov ljudi, predvsem pa spet dobila zaupanje ljudi". Kot najboljšo možnost v trenutni situaciji tako vidi predčasne volitve.

Predsedujoča SD domneva, da vladi ni uspelo "prekriti ali ustaviti hišnih preiskav".

Odstop ministra je Fajonovo presenetil. Ocenila je, da so njegova pojasnila nepomembna in neresna. "Smo sredi globoke krize. Namesto, da bi se vlada ukvarjala z reševanjem problemov ljudi, se veliko preveč ukvarjamo s kriminalom epskih razsežnosti, ki verjetno sega v vrh same vlade," je dejala.


Spomnila je, da so v SD proti Hojsu vložili interpelacijo. "Sem pa po svoje zadovoljna glede na to, da smo Socialni demokrati vložili interpelacijo, upravičeno, z dovolj razlogi, zakaj pričakujemo njegov odstop. Vrh ledene gore je bil Thompsonov koncert, ampak dovolj je drugih razlogov, da si je minister zaslužil našo nezaupnico. Tako da nam je mogoče samo olajšal delo," je povedala.

Glede pojasnil ministra pravi, da gre za preusmerjanje pozornosti. "Očitno ve minister Hojs, kdo je ta globoka država. Še enkrat, ti izgovori so zelo neresni," je poudarila. Meni, da gre le za preusmerjanje pozornosti. Izpostavila je še, da je imela Nova24TV informacije o napovedanih hišnih preiskavah že v ponedeljek, Hojs pa je bil v preteklosti direktor te televizije. Poudarila je, da to dejstvo "pove vse".

Hojs je danes sporočil, da je ob današnjih hišnih preiskavah glede nabav zaščitne opreme, ki jih vidi kot politično motivirane, premierju Janši ponudil svoj odstop, Janša pa ga je sprejel. Ob tem je Hojs dodal, da je sam sprejel tudi odstop generalnega direktorja policije Antona Travnerja.

Kot je pojasnil, o današnjih hišnih preiskavah glede nakupov opreme vnaprej ni bil obveščen, danes okoli 8. ure pa ga je namestnik generalnega direktorja policije Jože Senica obvestil, da NPU izvaja hišne preiskave pri več osebah in na več lokacijah, med drugim tudi pri varovani osebi, ministru za gospodarski razvoj in tehnologijo. Uro za tem je prejel tudi obvestilo, da je bila ministru za čas hišne preiskave odvzeta prostost.

Loading...