Revija Reporter
Slovenija

Evroskeptiki v Cerkvi: naši katoliški intelektualci postali suverenisti

Ivan Puc
3.000

1. avg. 2021 20:00

Deli na:

Predsednica Evropske komisije Nemka Ursula von der Leyen v cerkvici na Blejskem otoku.

Ukom

Če evropsko prestolnico Bruselj skrbi, da bi Slovenija šla odločneje po poti madžarskega in poljskega režima, pa je vse več intelektualcev »desnega neliberalnega katolištva« zaskrbljenih zaradi Evropske unije. Razočarani in celo jezni so nad njeno bruseljsko elito, kar korespondira s politiko vladajoče SDS.

Kaj je tisto, zaradi česar je zaslužni profesor Janez Juhant začuden in prizadet, ker so se v politikantsko nastopaštvo dali vplesti tudi evropski voditelji? Ali politiki EU niso več branitelji reda in pravil?

Zakaj moralni teolog Ivan Janez Štuhec verjame, da se bo Janez Janša tako kot doma tudi v EU upiral kulturnemu marksizmu in da evropskim političnim mlečnozobcem in nihilističnim propagandistom nalival čistega vina?

So v Lizbonski pogodbi EU res kulminirale protikrščanske sile? Zgodovinar Stane Granda je v to prepričan. Pojasnil je, zakaj so žrtve revanšizma socialista Timmermansa & katoliške Poljska, Madžarska in Slovenija.

Kateri duhovnik se veseli septembrske konference v Varšavi, kjer bo, upa, nastala nova parlamentarna skupina, ki bo v evropskem parlamentu zastopala klasično družino, versko svobodo in pravice staršev do vzgoje svojih otrok? Zakaj podpira deklaracijo, ki so jo podpisali tudi Orban,  Kaczynski, Salvini in Le Pen?

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24