nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Evropska komisija podprla hitro sanacijo slovenskih bank

Deli na:
Evropska komisija podprla hitro sanacijo slovenskih bank

Foto: Bobo

Evropska komisija pozdravlja prve korake Slovenije pri pripravi prenosa terjatev na slabo banko ter zagonu pregleda kakovosti aktive bank in stresnih testov, so sporočili v komisiji po srečanju slovenske premierke s predsednikom komisije. Pomembno je, da se to opravi naglo, a obenem verodostojno in kakovostno, so poudarili.

Predsednik Evropske komisije Jose Manuel Barroso in slovenska premierka sta po navedbah komisije na sestanku ob robu vrha EU razpravljala o izidu vrha in izvajanju reform v Sloveniji s poudarkom na bančnem sektorju.

Celovita reforma bančnega sektorja je jedro slovenskih reformnih načrtov. Komisija in slovenske oblasti se strinjajo, da je sistemsko očiščenje bank nujno, so sporočili v komisiji.

"Zato komisija pozdravlja prve korake slovenskih oblasti pri pripravi prenosa terjatev na slabo banko ter za zagon pregleda kakovosti aktive bank in stresnih testov. Pomembno je, da se proces nadaljuje naglo, a da se ob tem ne ogrozi njegove verodostojnosti in kakovosti," so poudarili.

V komisiji so še izpostavili, da se slovenske oblasti in komisija "trdno strinjajo", da bruseljska priporočila, ki jih je komisija objavila 29. maja in jih je včeraj potrdil vrh, predstavljajo "celovit in trden okvir za reforme, potrebne za odpravo presežnih makroekonomskih neravnovesij" v Sloveniji.

Če bo Slovenija te reforme izvajala "temeljito in odločno", bodo okrepile zaupanje trgov in zagotovile vzdržno rast.

Komisija in slovenske oblasti tesno sodelujejo, da bi zagotovile izpolnitev vseh pogojev za uspešno prestrukturiranje bančnega sektorja, ki bo imelo trajen pozitiven učinek na slovensko gospodarstvo in povrnilo zaupanje, so še poudarili v komisiji.