Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Erjavec: Simčič ima ustrezno izobrazbo, gre za gonjo proti DeSUS

Deli na:
Erjavec: Simčič ima ustrezno izobrazbo, gre za gonjo proti DeSUS

Foto: Bobo

Poslanec DeSUS Ivan Simčič je po izvršnem odboru stranke danes izjavil, da je srednješolsko izobrazbo pridobil, da spričevala ni ponaredil ali nezakonito pridobil. Od Obveščevalno-varnostne službe Mors zato zahteva original spričevala. V stranki tako ugotavljajo, da ima Simčič ustrezno izobrazbo, po mnenju Karla Erjavca pa gre za gonjo proti DeSUS.

Prvak DeSUS Karl Erjavec poudarja, da se je s poslancem pogovoril, iz česar sklepa, da je povedal resnico in tako ni potrebe, da bi stranka to še naprej obravnavala. Simčič zato ostaja poslanec DeSUS.

Po Erjavčevih ocenah ima namreč ustrezno izobrazbo, saj je končal fakulteto, prav tako ima tudi srednješolsko izobrazbo. Iz "papirjev tudi ne izhaja, da bi bila diploma ali kakšno spričevalo ponarejeno". Prvak DeSUS še poudarja, da se ukvarjamo z zadevo, ki je časovno zelo oddaljena, saj je Simčič srednjo šolo končal pred 20. leti. Tako je prepričan, da gre le za gonjo proti vidnim članom DeSUS.
 
Simčič ob tem napoveduje, da bo od Obveščevalno-varnostne službe Mors, ki hrani njegovo spričevalo, "četudi s tožbo" zahteval, da javnosti predloži originalni dokument srednješolskega izobraževanja", s čemer bo dokazoval, da ga ni ponaredil.
 
Mediji so namreč v preteklih tednih poročali, da je poslanec DeSUS Simčič ponaredil srednješolsko spričevalo, zaradi česar naj bi izgubil službo v Slovenski vojski, kjer je bil zaposlen 15 let. Simčič je navedbe medijev zanikal, razloge za odpust iz vojske pa vidi v drugih stvareh, tudi v njegovi sindikalni dejavnosti.