oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Kako je danes videti kamp Paradiso?...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Minister Pličanič: Protikorupcijski zakon potreben sprememb

Deli na:
Minister Pličanič: Protikorupcijski zakon potreben sprememb

Foto: Bobo

Minister za pravosodje in javno upravo Senko Pličanič delo ministrstva, ki ga je vodil, ocenjuje kot dobro, zato si želi, da bi njegov naslednik nadaljeval zastavljene naloge. "Pripravljene spremembe Slovenija potrebuje ne glede na to, kakšno vlado bo imela," pravi. Protikorupcijski zakon minister ocenjuje kot slab, zato bo potreben popravkov.  

Da je zakon o integriteti in preprečevanju korupcije, ki ureja delovanje Komisije za preprečevanje korupcije, potreben sprememb, se je po oceni Pličaniča pokazalo po tistem, ko je komisija predstavilo poročilo o nadzoru nad premoženjem predsednikov parlamentarnih strank. "Od izdaje poročila do danes se je nesporno pokazalo, da zakon ne dovolj dobro ureja nekaterih ključnih vprašanj, denimo, kakšno pravno varstvo ima tisti, ki je predmet postopkov omenjene komisije. Zato je zakon potreben sprememb," je dejal.

Povedal je, da je bila danes njegova zadnja novinarska konferenca v vlogi ministra, da pa, čeprav odhaja z mesta ministra, ostaja v politiki. V četrtek se bo kot minister še zadnjič udeležil seje vlade, nato pa računa na to, da bo premier Janez Janša za vodenje njegovega resorja pooblastil sebe ali kakšnega od drugih ministrov. Pri tem računa, da bo premier to storil že v četrtek ali petek. Prvega februarja pa se bo, kot je dejal, sam vrnil v službo nazaj na Pravno fakulteto v Ljubljano.

Glede svojega dela na področju pravosodja je minister izpostavil, da je v enem letu, kolikor je vodil ministrstvo, analiziral stanje na tem področju, pri čemer se je jasno pokazalo, da je stanje v sodstvu zaskrbljujoče in da se sodni zaostanki ne skrajšujejo, kot to zadnja leta prikazuje sodstvo, ampak se podaljšujejo. Za področje javnega sektorja pa ocenjuje, da je javni sektor neracionalen in da je kakovost storitev prenizka.