nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Erjavec: Gašpar Mišič ne bi bil nikoli kandidat za predsednika Luke, če ne bi bil član PS

Deli na:
Erjavec: Gašpar Mišič ne bi bil nikoli kandidat za predsednika Luke, če ne bi bil član PS

Foto: Primož Lavre

Zunanji minister in prvak koalicijske stranke DeSUS Karl Erjavec je danes po zasedanju zunanjih ministrov EU o Egiptu v Bruslju za STA ocenil, da Gašpar Gašpar Mišič ne bi bil nikoli kandidat za predsednika uprave Luke Koper, "če ne bi bil član PS, poslanec DZ oz. sedaj odstopljeni državni sekretar v kabinetu predsednice vlade".

Današnji odstop Gašparja Mišiča z mesta državnega sekretarja v kabinetu premierke Bratuškove je po mnenju Erjavca seveda povezan z njegovo kandidaturo za predsednika uprave Luke Koper. Erjavec sicer meni, da gre v tem primeru za politično kadrovanje in da sam odstop z mesta državnega sekretarja tega ne spremeni, "zlasti, ker sam trdi, da se bo, če ne bo imenovan, vrnil v državni zbor, torej v politiko". "To pomeni, da gre za politično rešitev," je povedal Erjavec, ki meni, da "imamo v Sloveniji druge bolj primerne osebe, ki so sposobne dobro voditi Luko".

Na vprašanje o tem, ali so se v zvezi z Gašparjem Mišičem na premierko res vršili pritiski v koaliciji, pa je Erjavec dejal, da o tem ne ve nič, saj da s premierko o tem ni govoril. "Vem samo, da imamo v DeSUS v petek sestanek vodstva stranke in ena od točk na dnevnem redu je poleg grožnje nižanja pokojnin in ukinjanja regresov tudi točka o iskanju predsednika uprave Luke Koper in o kandidaturi Gašparja Mišiča za to mesto. Mi smo mnenja, da to ni v redu," je bil še kritičen Erjavec.

Gašpar Gašpar Mišič je danes po sestanku s premierko Alenko Bratušek namreč sporočil, da je odstopil s funkcije državnega sekretarja v kabinetu premierke, ostaja pa kandidat za predsednika uprave Luke Koper. Ponovil je, da odstopa zato, ker želi ustaviti pritiske na Bratuškovo v koaliciji in poudaril, da v primeru njegove kandidature za prvega moža Luke ne gre za politično kadrovanje.