mojca mavec Dobra karma

'Po slovenskih merilih sem nemogoča,' pravi ...

Dakota Johnson Svet24.si

FOTO: Ob mednarodnem dnevu ženskega orgazma z ...

josip broz tito davorjanka paunovic Reporter.si

To je bila najbolj vroča Titova ljubezen: seksa ...

sezonski-delavci, kmetijstvo Svet24.si

Sezonci pobegnejo v Avstrijo, kjer so tudi bolje ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

tom in jan Njena.si

KMETIJA: Takšen je maček Tom po skoraj enem letu...

Slovenija

Enostranska izjava

Deli na:

Hrvaška premierka Jadranka Kosor je kot dopolnilo arbitražnem sporazumu o meji med Hrvaško in Slovenijo danes podpisala hrvaško enostransko izjavo o neprejudiciranju, je sporočila hrvaška vlada.

Hrvaška premierka Jadranka Kosor je kot dopolnilo arbitražnem sporazumu o meji med Hrvaško in Slovenijo danes podpisala hrvaško enostransko izjavo o neprejudiciranju, je sporočila hrvaška vlada.

V izjavi poudarja, da se nič v sporazumu ne bo razumelo kot pristanek Hrvaške na zahtevo Slovenije po teritorialnem stiku z odprtim morjem.

"Kot je bilo dogovorjeno s slovensko stranjo med pogajanji, o čemer sta hrvaška in slovenske stran skupno obvestili švedsko predsedstvo Evropske unije in ZDA, je predsednica vlade podpisala izjavo Republike Hrvaške po podpisu sporazuma o arbitraži in pred njegovo ratifikacijo na Hrvaškem in v Sloveniji, v skladu s členom 11, alineja 1 sporazuma o arbitraži," je zapisala hrvaška vlada v kratkem sporočilu za javnost.

Kosorjeva je v petek dejala, da hrvaške izjave o neprejudiciranju ne more nihče razveljaviti. Kosorjeva je tako komentirala napoved slovenske vlade, da se bo na hrvaško izjavo odzvala s svojo izjavo.

Premierka je še napovedala, da bo hrvaška vlada do konca tega tedna poslala v sabor predlog zakona o ratifikaciji arbitražnega sporazuma. Pred razpravo v saboru o ratifikaciji pa bo vnovič k pogovoru povabila predsednike parlamentarnih strank.

Loading...