profimedia-0106600992 (1) Dobra karma

Vaš rojstni datum ima močan vpliv celo na vaše ...

Alexis Sharkey Svet24.si

Znan vzrok smrti 26-letne influencerke, katere ...

janez jansa pl6 Reporter.si

Ministrstvo za zdravje nima podatka, katere ...

cepivo, covid, koronavirus Svet24.si

Jerala o precepljenosti do poletja, novem sevu in ...

janez-cigler-kralj Necenzurirano

Izbiro Zavoda Iskreni je potrdil Cigler Kralj ...

Melania Trump in Jill Biden Odkrito.si

Melania ogorčila javnost. Nespoštljiva in ...

ugodno-oddam-sina Njena.si

Ugodno oddam sina: Nikolina presenetila s ...

Slovenija

Enostranska izjava

Deli na:

Hrvaška premierka Jadranka Kosor je kot dopolnilo arbitražnem sporazumu o meji med Hrvaško in Slovenijo danes podpisala hrvaško enostransko izjavo o neprejudiciranju, je sporočila hrvaška vlada.

Hrvaška premierka Jadranka Kosor je kot dopolnilo arbitražnem sporazumu o meji med Hrvaško in Slovenijo danes podpisala hrvaško enostransko izjavo o neprejudiciranju, je sporočila hrvaška vlada.

V izjavi poudarja, da se nič v sporazumu ne bo razumelo kot pristanek Hrvaške na zahtevo Slovenije po teritorialnem stiku z odprtim morjem.

"Kot je bilo dogovorjeno s slovensko stranjo med pogajanji, o čemer sta hrvaška in slovenske stran skupno obvestili švedsko predsedstvo Evropske unije in ZDA, je predsednica vlade podpisala izjavo Republike Hrvaške po podpisu sporazuma o arbitraži in pred njegovo ratifikacijo na Hrvaškem in v Sloveniji, v skladu s členom 11, alineja 1 sporazuma o arbitraži," je zapisala hrvaška vlada v kratkem sporočilu za javnost.

Kosorjeva je v petek dejala, da hrvaške izjave o neprejudiciranju ne more nihče razveljaviti. Kosorjeva je tako komentirala napoved slovenske vlade, da se bo na hrvaško izjavo odzvala s svojo izjavo.

Premierka je še napovedala, da bo hrvaška vlada do konca tega tedna poslala v sabor predlog zakona o ratifikaciji arbitražnega sporazuma. Pred razpravo v saboru o ratifikaciji pa bo vnovič k pogovoru povabila predsednike parlamentarnih strank.

Loading...