Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Enostranska izjava

Deli na:

Hrvaška premierka Jadranka Kosor je kot dopolnilo arbitražnem sporazumu o meji med Hrvaško in Slovenijo danes podpisala hrvaško enostransko izjavo o neprejudiciranju, je sporočila hrvaška vlada.

Hrvaška premierka Jadranka Kosor je kot dopolnilo arbitražnem sporazumu o meji med Hrvaško in Slovenijo danes podpisala hrvaško enostransko izjavo o neprejudiciranju, je sporočila hrvaška vlada.

V izjavi poudarja, da se nič v sporazumu ne bo razumelo kot pristanek Hrvaške na zahtevo Slovenije po teritorialnem stiku z odprtim morjem.

"Kot je bilo dogovorjeno s slovensko stranjo med pogajanji, o čemer sta hrvaška in slovenske stran skupno obvestili švedsko predsedstvo Evropske unije in ZDA, je predsednica vlade podpisala izjavo Republike Hrvaške po podpisu sporazuma o arbitraži in pred njegovo ratifikacijo na Hrvaškem in v Sloveniji, v skladu s členom 11, alineja 1 sporazuma o arbitraži," je zapisala hrvaška vlada v kratkem sporočilu za javnost.

Kosorjeva je v petek dejala, da hrvaške izjave o neprejudiciranju ne more nihče razveljaviti. Kosorjeva je tako komentirala napoved slovenske vlade, da se bo na hrvaško izjavo odzvala s svojo izjavo.

Premierka je še napovedala, da bo hrvaška vlada do konca tega tedna poslala v sabor predlog zakona o ratifikaciji arbitražnega sporazuma. Pred razpravo v saboru o ratifikaciji pa bo vnovič k pogovoru povabila predsednike parlamentarnih strank.