Revija Reporter
Slovenija

Ekskluzivno! V SLS vre, zdaj Zidanšku obrnil hrbet še Igor Draksler, ki odstopa kot predsednik glavnega odbora stranke

Igor Kršinar

28. mar. 2018 10:04 Osveženo: 10:49 / 28. 3. 2018

Deli na:

Zaradi odsotnosti notranje demokratičnosti in dialoga odstopa predsednik glavnega odbora SLS Igor Draksler. Kot je zapisal v svoji odstopni izjavi, gre razvoj v SLS v napačno smer.

»Imam se za človeka, ki ne obupa takoj, človeka, ki želi sodelovati. Kot mladega politika so me naučili, da je modrost političnih voditeljev, da okoli sebe zbirajo ljudi, ki imajo podobne vrednote in poglede. Da je za uspeh v politiki potrebno ljudi zbirati in jih ne odganjati od sebe. Potrebno jih je poslušati in voditi notranji dialog.

Posebej še velja za ljudi, ki so vstajala v SLS mnoga leta, prav zaradi notranje demokratičnosti dialoga. Prebral sem še enkrat svoj govor na zadnjem kongresu, s kateri sem bil izvoljen za predsednika GO SLS, in ugotovil, da gre razvoj dogodkov v stranki v smer, ki je ne odobravam in je ne morem preprečiti.«

»Velikokrat sem v zadnjem obdobju premišljeval, kaj mi je storiti, da ne bom povzročal dodatnih pretresov v stranki. Podpredsednik Rozman je na zadnji seji IO dal jasno vedeti, da če se kdo ne strinja s sklepi organov ali ukrepi vodstva, se podredi ali odstopi. Zato nepreklicno odstopam kot predsednik Glavnega odbora SLS,« je zapisal Igor Draksler v izjavi, ki jo je poslal predsedniku Marku Zidanšku in direktorici Tadeji Romih.

Na zadnji seji izvršnega odbora SLS so zavrnili pobudo župana Cerkelj, nekdanjega poslanca in dolgoletnega člana SLS Franca Čebulja o oblikovanju skupne liste SLS z Združeno desnico ter sprejeli sklep, da bo SLS nastopila na volitvah pod imenom SLS Slovenska ljudska stranka.

Hkrati se je SLS uspešno dogovorila z Zvezo za Primorsko za skupen nastop v drugi (primorski) volilni enoti. Po anketah ne bi parlamentarnega praga dosegli ne SLS ne Združena desnica, po zadnji anketi Mediane je slednja celo prehitela SLS. Čeprav je ta po anketah že bila na robu parlamenta, pa se je njen rejting poslabšal po oblikovanju Združene desnice pod vodstvom Franca Kanglerja in Aleša Primca.