evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

DZ danes nadaljuje z razpravo o interpelaciji zoper Viranta

Deli na:
DZ danes nadaljuje z razpravo o interpelaciji zoper Viranta

Foto: Bobo

Poslanke in poslanci bodo danes nadaljevali z razpravo o interpelaciji zoper notranjega ministra Gregorja Viranta. Razprave v četrtek namreč niso končali, danes pa imajo zanjo na voljo še osem ur. Potem se bodo lotili petih zakonskih predlogov, na koncu pa bo sledilo še glasovanje - najprej o interpelaciji, nato pa še o zakonih.

Na dnevnem redu današnjega dela zasedanja so energetski zakon, novela zakona o avtorskih in sorodnih pravicah, dopolnitve zakona o graditvi objektov, novela zakona o elektronskih komunikacijah in novela zakona o delovnem času in obveznih počitkih mobilnih delavcev ter zapisovalni opremi v cestnih prevozih.

Za obravnavo omenjenih zakonov je predvidenih okoli 14 ur razprave. Če k temu prištejemo še osem ur, ki je ostalo na razpolago za razpravo o interpelaciji, bodo morali poslanci svoje nastope precej skrajšati, če bodo želeli sejo zaključiti še danes. V ponedeljek se namreč že začne redna seja DZ.

Dopolnitve zakona o graditvi objektov predvidevajo moratorij na rušenje nedovoljenih gradenj dokler vlada ne pripravi sistemske rešitve za legalizacijo tovrstnih gradenj.

Energetski zakon v slovenski pravni red med drugim prenaša tretji energetski sveženj. Besedilo zakona ohranja enega sistemskega operaterja elektrike za celotno državo, energetska izkaznica pa bo potrebna le v primerih prodaje ali oddaje najemnikom.

Predlog novele zakona o elektronskih komunikacijah odpravlja pomanjkljivosti za čim bolj gladko izvedbo paketne dražbe radijskih frekvenc za mobilno telefonijo, novela zakona o avtorskih in sorodnih pravicah pa slovensko zakonodajo na tem področju usklajuje z evropskim pravnim redom.