Revija Reporter
Slovenija

Dosje: otroci kot žrtve zlorab maščevalnih mater

Nenad Glücks

5. jan. 2020 20:00

Deli na:

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Mediji so polni poročil o pogostem nasilju moških (očetov) nad ženskami in otroci, prav tako o njihovih spolnih zlorabah. Toda ni skoraj nič člankov in prispevkov o množici primerov, ko psihične zlorabe (ob in po ločitvah) izvajajo matere, žrtve pa so otroci in očetje. Pišemo o tem.

O skrbništvu in stikih z otroci ob in po ločitvah odločajo povsem feminizirana sodišča. Kaj so o ravnanju sodišč povedali pri Društvu za otroke, očetovstvo in resnico DOOR.

Zakaj predsednik društva DOOR Iztok Ivančič pravi, da na tisoče otrok odrašča invalidno.

Sodnica z oddelka za družinsko sodstvo Marija Snežna Novak je že pred leti razkrila, na kakšne načine matere zlorabljajo sistem in otroke odtegujejo očetom. Predstavljamo njene ugotovitve.

Kaj pomeni sindrom odtujitve otroka od starša, kako do tega pride, kakšne so posledice za otroka in zakaj matere to počnejo.

Zakaj je varuh človekovih pravic Peter Svetina vseeno mnenja, da očetje v Sloveniji pri odločanju o skrbništvu in stikih z otroki niso diskriminirani.

Objavljamo vsebino grozljivega pisma ene od odvetnic, ki govori o manipulacijah odvetnikov na račun očetov pri zastopanju mater ob ločitvenih postopkih.

VEČ V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24