mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Doktor davčnih utaj se dela norca iz države: s plakati »Rok Snežič odpira vsa vrata« se hvali s svojimi zvezami v državnih podjetjih pod vplivom NSi

Deli na:
Doktor davčnih utaj se dela norca iz države: s plakati »Rok Snežič odpira vsa vrata« se hvali s svojimi zvezami v državnih podjetjih pod vplivom NSi

Rok Snežič se hvali, da odpira vrata v Dars in druge državne družbe, ki jih obvladuje NSi. - Foto: necenzurirano.si

Rok Snežič, razvpiti davčni svetovalec in zaporniški cimer Janeza Janše, se s plakatov hvali, da lahko svojim strankam odpre vrata v državna podjetja Dars, Luko Koper, SDH in Slovenske državne gozdove (SiDG), v katerih so tudi po menjavi vlade na vidnih, celo vodilnih položajih, ostali kadri Nove Slovenije.

Dars še naprej vodi nekdanji podpredsednik NSi Valentin Hajdinjak, v SDH je član uprave ostal Janez Tomšič, ki ga je prav tako nastavila NSi, šef uprave Luke Koper pa je še vedno Boštjan Napast, še en kader NSi.

Snežič je za Večer potrdil, da je naročil plakate in da z njimi oglašuje svoje storitve kot lobist z licenco KPK.  Odpiram vrata v državna podjetja, ne samo v zasebna, je povedal in poudaril, da ima zveze v  podjetjih, kjer nova oblast ni zamenjala ljudi, ki jih je nastavila Janševa vlada. To so »predvsem kadri NSi, ker je Golob počistil vse kadre od SDS,« pojasnjuje Snežič.

»Od NSi jih še poznamo, tako da lahko do njih nekako lahko dostopamo. Povem vam, da poznam dosti ljudi v vodstvu NSi in da mi ni težko priti do nobenega direktorja v državni firmi, ki je od NSi. Zato oglašujem podjetja, kjer so ti kadri še ostali,« se je Snežič pohvalil Večeru.

Foto: necenzurirano.si - Plakati Roka Snežiča v bližini sedeža Fursa v Ljubljani.

To sicer ni edina njegova plakatna akcija. V neposredni bližini sedeža Fursa je dal Snežič, ki je sicer eden največjih davčnih dolžnikov v državi in Fursu dolžan okoli pol milijona evrov, postaviti plakate, s katerimi podjetja vabi v davčni raj Bosno in Hercegovino.

Zanikal je, da bi za plakati stala SDS, ki bi želela na tak način v zadrego spraviti NSi, s katero je v zadnjih tednih na bojni nogi. »Jaz sem samo osebni prijatelj gospoda Janše. Mene SDS ne vodi, jaz delam stvari po svoje, sem lobist in davčni svetovalec,« vztraja Snežič. V času Janševe vlade se je rad hvalil, da je celo svetovalec Janeza Janše in je bil zelo aktiven pri kadrovanju v državnih podjetjih.

Čeprav je državi, kot rečeno, dolžan pol milijona evrov in je uradno brez sredstev, si lahko Snežič privošči postavitev plakatov na vidnih lokacijah v Ljubljani. Večeru je pojasnil, da je uradno zaposlen v podjetju v lasti njegove žene Klavdije.

Foto: necenzurirano.si - Gradbišče Snežičeve vile v Mariboru.

»Nikoli nisem bil brez dohodkov. Jaz nimam davčnega dolga, ker je zastaral,« trdi Snežič. To drži, a uradno ima Snežič 300 evrov plače, kar ne bi smelo biti dovolj za vse položnice in hrano, kaj šele za jumbo plakate. Njegova žena Klavdija pa ta čas v Mariboru gradi več kot milijon evrov vredno vilo, izpostavlja portal Necenzurirano, ki ga je Snežič v želji, da ga utiša, zasul s tožbami.

To ni prvič, da Snežič provocira s plakati. Pred slabim letom dni je denimo naročil plakate s pijansko fotografijo poslanca Levice Miho Kordiša in s pripisom »Si Slovenija to zasluži? KUL poslance«.

Foto: Twitter - Rok Snežič je lani dal postaviti plakate s pijansko fotografijo poslanca Levice Mihe Kordiša.