Revija Reporter
Slovenija

Dobovšek le razkril: Tretji poslanski podpis sem dobil od Marije Antonije Kovačič iz DeSUS

Reporter, STA

5. maj. 2018 19:34 Osveženo: 19:40 / 05. 5. 2018

Deli na:

Poslanka DeSUS Marija Antonija Kovačič v DZ.

Bobo

Kandidatno listo stranke Dobra država, ki jo vodi Bojan Dobovšek, so s podpisi podprli Dobovšek in Franc Laj, ki sta v poslanski skupini nepovezanih poslancev, ter poslanka DeSUS Marija Antonija Kovačič, so danes sporočili iz Dobre države.

Kot pravijo v stranki, doslej imena tretjega podpisnika oz. podpisnice podpore kandidature niso javno objavili, ker niso imeli soglasja.

"Sedaj soglasje imamo in lahko sporočimo, da je podpis poleg Bojana Dobovška in Franca Laja prispevala poslanka Marija Antonija Kovačič, kar je bila njena osebna odločitev na podlagi predstavitve programa stranka Dobra država in vrednot, ki jih ta zastopa," so zapisali.

Ker bi želeli, da so vse stranke glede kandidatur obravnavane enako, vse stranke pozivajo, da objavijo imena poslancev, ki so prispevali podpise h kandidaturi, od strank, ki so zbirale podpise državljanov, pa pričakujejo, da objavijo imena državljanov, ki so jih podprli, da bodo vsi lahko preverili, ali je njihov podpis dejansko končal pri stranki, za katero so ga prispevali.

Stranke so morale kandidature podkrepiti s podpisi treh poslancev ali podpisi volivcev. Za vložitev kandidature so morale v vsaki volilni enoti priložiti 100 oziroma 50 podpisov volivcev, odvisno od načina določanja kandidatnih list, ki ga imajo stranke zapisane v statutu.