oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

zlato drevo Svet24.si

Ko v sebi najdete srečo in moč, lahko naredite ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okrevanje v ‘raju’

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Do jutra v osrednji Sloveniji zapadlo okrog 25 centimetrov snega

Deli na:
Do jutra v osrednji Sloveniji zapadlo okrog 25 centimetrov snega

Foto: Bobo

V večjem delu države še vedno sneži. Čeprav se sneg oprijema cestišč in je vidljivost zmanjšana, tokratno sneženje ni povzročilo večjih preglavic v prometu. Na cestah so posipne in plužne skupine, v Prometno-informacijskem centru za državne ceste voznikom svetujejo, da prilagodijo vožnjo razmeram in se na pot odpravijo le z ustrezno zimsko opremo.

Zaradi okvare tovornega vozila je na štajerski avtocesti sicer oviran promet na počasnem pasu med priključkoma Slovenska Bistrica/jug in Slovenske Konjice proti Ljubljani.

Zaradi zimskih razmer velja prepoved prometa za priklopnike in polpriklopnike na cestah Spodnja Idrija - Godovič in Godovič - Črni vrh - Col - Ajdovščina ter na hrvaški strani mejnih prehodov Babno Polje in Petrina.

Cesta čez prelaz Vršič je zaprta, prav tako na Tolminskem cesta Volče - Solarji ter cesta čez prelaz Korensko Sedlo, medtem ko je na cesti čez prelaz Ljubelj na avstrijski strani obvezna uporaba snežnih verig.

Dodatne težave na cestah sicer povzroča burja. Tako na hitri cesti med razcepom Nanos in priključkom Selo velja prepoved prometa za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami, na regionalni cesti Ajdovščina - Podnanos pa za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osmih ton.

Danes do 21. ure velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone, še spominjajo v prometno-informacijskem centru.

Do jutra je po podatkih Agencij RS za okolje (Arso) v osrednji Sloveniji zapadlo okrog 25 centimetrov snega, v hribovitem svetu zahodne in severozahodne Slovenije do okrog 40, v jugovzhodnih krajih okrog 20, drugod od pet do 15 centimetrov. Do večera lahko predvsem v jugovzhodni Sloveniji še pade od pet do 10 centimetrov snega.

Danes bo na Primorskem pihala močna burja, najmočnejši sunki v Vipavski dolini bodo od 100 do 120 kilometrov na uro. Vetrovno bo tudi drugod po državi, popoldne in v noči na ponedeljek bo predvsem v zgornjem Posočju in na Gorenjskem severni veter pihal s hitrostjo prek 70 kilometrov na uro, v severovzhodni Sloveniji pa do okoli 70 kilometrov na uro. Veter bo prenašal sneg in gradil snežne zamete, opozarjajo na Arsu.