sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

damjan-žugelj Necenzurirano

Glavnega akterja afere slovenski Watergate bodo ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Sta Olga in Bogdan res še vedno par?

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Na mejnih prehodih z Avstrijo in Madžarsko za zdaj ni večjih zastojev

Deli na:
Na mejnih prehodih z Avstrijo in Madžarsko za zdaj ni večjih zastojev

Foto: Bobo

Na mejnih prehodih z Avstrijo in Madžarsko danes po uvedbi večjega nadzora ni zaznati večjih zastojev. Krajši zastoj je po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste le na avtocesti na prehodu Šentilj v smeri Avstrije, kjer je kolona vozil dolga pol kilometra.

Slovenija je opolnoči v pripravah na prihod vala beguncev uvedla začasni nadzor na meji z Madžarsko. Kot je pojasnila notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar, je uvedba začasnega nadzora na meji neizogiben in nujen ukrep, sprejet za upravljanje migracijskega toka oziroma preprečevanje nekontroliranega prihoda na ozemlje Slovenije.

Tovrsten ukrep na mejah s sosedami, tudi s Slovenijo, je v sredo uvedla tudi Avstrija. Na mejnih prehodih Šentilj, Karavanke in Ljubelj je začela nadzor izvajati ob 19. uri. Šlo naj bi za nesistematični nadzor prometa, ki naj ne bi povzročal daljših zastojev.

To se glede na današnje razmere na cestah tudi potrjuje, saj ni bilo večjih zastojev niti v času jutranje prometne konice. Slovenska policija ob tem državljane, ki nameravajo potovati v Avstrijo, opozarja, da morajo imeti s seboj, kot je sicer tudi obvezno, dokumente za prestop meje, to je veljavno osebno izkaznico ali potni list.

V pripravi je tudi nadzor na vlakih proti Beljaku in Gradcu. Na glavni železniški postaji v Mariboru, ki predstavlja pomembno vozlišče, danes ni bilo zaznati policistov ali drugih posebnosti.

Doslej je večina beguncev v Avstrijo prišla iz Madžarske, potem ko je ta v torek zaprla mejo s Srbijo, pa kaže, da se je tok beguncev iz Srbije usmeril proti meji s Hrvaško, od koder bi se lahko nadaljeval proti Slovenij