Zaljubljena Naomi Odkrito.si

Zaljubljena Naomi Campbell

horoskop Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 18. marca

helena blagne, kristijan blagne Svet24.si

Pevska diva s sinom odšla na skrivni dopust

gosposvetska cesta_prenova Svet24.si

Slaba novica za voznike: zaprta tudi Dalmatinova

2016-Spelman2 Najstnica.si

Modni kosi, ki jih moraš imeti v omari

ivica 1 Njena.si

Zvezde plešejo: Je res prestara za metanje po ...

Marko Potrc Njena.si

Marko Potrč je nad njima navdušen!

Slovenija

DeSUS: Kresalova nas še ni zadovoljila

Deli na:

Notranja ministrica Katarina Kresal še ni odgovorila na dve vprašanji DeSUS, zato jo pozivajo, da do sredinega začetka interpelacije v DZ nanje odgovori, je na današnji novinarski konferenci dejal vodja poslanske skupine DeSUS Joško Godec. Pojasnil je, da bo njihova podpora ministrici odvisna prav od teh odgovorov.

Notranja ministrica Katarina Kresal še ni odgovorila na dve vprašanji DeSUS, zato jo pozivajo, da do sredinega začetka interpelacije v DZ nanje odgovori, je na današnji novinarski konferenci dejal vodja poslanske skupine DeSUS Joško Godec. Pojasnil je, da bo njihova podpora ministrici odvisna prav od teh odgovorov.

Po besedah predsednika DeSUS Karla Erjavca se obe vprašanji, ki so ju v DeSUS postavili ministrici in na katera ni bilo zadovoljivega odgovora, nanašata na stavbo Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU). Tako jih zanima, kakšen delež predstavlja najemnina za stavbo NPU v odnosu do lizing obroka, drugo vprašanje pa je, zakaj se notranje ministrstvo ni neposredno pogajalo z lastnikom stavbe, "glede na to, da bi lahko na podlagi takšne lizing pogodbe čez nekaj let država postala lastnica tega objekta".

Kot je nadaljeval Erjavec, Kresalova meni, da je na srečanju s poslansko skupino DeSUS že zadovoljivo odgovorila na vprašanja, člani poslanske skupine pa so danes nasprotno ugotovili svoje nezadovoljstvo z odgovori.

Poudaril je tudi, da se najemnina plačuje iz davkoplačevalskega denarja. "Vemo, da je eno od načel proračunskega poslovanja tudi načelo gospodarnosti," zato so tudi postavili takšno vprašanje. Kot je dodal, bo posrednik, potem ko bo poravnal vse lizing obroke, postal lastnik objekta, država pa bo morala najemnino še naprej plačevati, "saj je amortizacija takšnega objekta najmanj 30 let".

Če odgovorov Kresalove ne bo, bodo poslušali razpravo v DZ in na podlagi tega se bo vsak poslanec posebej opredelil do interpelacije, je še napovedal Erjavec.

Sicer pa je Godec povedal, da so na današnjem sestanku poslanske skupine obravnavali tudi vprašanje arbitražnega sporazuma s Hrvaško in vprašanje enovitosti občin. Glede prvega je po njegovem "jasno, da v celoti podpiramo našo vlado". Glede ponovnega odločanja o ustanovitvi dveh novih občin pa je poudaril, da v stranki podpirajo enovitost občin ter da bodo skladno s tem stališčem tudi glasovali na seji DZ.

Erjavec je v odgovoru na novinarsko vprašanje v zvezi z možnostjo, da bi na mesto kmetijskega ministra prišel Henrik Gjerkeš, ponovil, da zanje menjava ministrstva ne pride v poštev: "Vemo, kdo je prevzel ministrstvo za kmetijstvo, katera stranka v njem prevzema odgovornost do konca mandata." Je pa predsednik DeSUS ocenil, da takšna pobuda kaže, da ima DeSUS dobre ministre.