stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

V Virantovi listi nesoglasja - vsi niso za tretjega mandatarja

Deli na:
V Virantovi listi nesoglasja - vsi niso za tretjega mandatarja

Foto: Bobo

Lista Virant bo po sredini seji sveta stranke danes predvidoma nadaljevala pogovore s strankama DeSUS in SLS glede pobude za oblikovanje vlade narodne enotnosti. Če bodo te tri stranke soglasne, bodo pobudo po napovedih vodje pogajalske skupine Liste Virant Janeza Šušteršiča poslali še preostalim strankam. Njihove odgovore pričakujejo do torka.

Kot je v sredo po seji sveta stranke Lista Virant povedal njen predsednik Gregor Virant, pa so se pripravljeni pogajati tudi o obeh ponujenih koalicijskih pogodbah, in sicer z Zoranom Jankovićem in Janezom Janšo.

Glede pobude za vlado narodne enotnosti na seji sveta stranke sicer niso bili soglasni. Marko Pavliha je namreč glasoval proti, saj, kot je izjavil za medije, meni, da bi morala stranka najprej do konca izpeljati ena pogajanja, ne pa da sredi teh išče neko tretjo možnost.
 
Lista Virant bo kljub temu torej nadaljevala z iskanjem podpore za možnost tretjega mandatarja, je povedal Virant. O imenih še ni želel govoriti, v javnosti pa se je v zadnjih dneh pojavilo več možnih imen, med drugim naj bi razmišljali o predsedniku uprave Unicredit banke Slovenija Francetu Arharju ter finančniku, ki službuje v ameriški centralni banki, Egonu Zakrajšku.
 
Sodeč po odzivih strank sicer za vlado narodne enotnosti ne bo dovolj podpore. Tako se bodo po vsej verjetnosti že prihodnji teden nadaljevali pogovori o oblikovanju vladne koalicije, ki jih bosta vsak na svoji strani najverjetneje vodila prvaka obeh največjih strank - Zoran Janković in Janez Janša.