mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Na NPU prišla nova metla: namesto Petre Grah Lazar bo šef Boštjan Mlačnik

Deli na:
Na NPU prišla nova metla: namesto  Petre Grah Lazar bo šef Boštjan Mlačnik

Sedež NPU v Ljubljani. - Foto: Primož Lavre/Reporter

Vodenje Nacionalnega preiskovalnega urada namesto Petre Grah Lazar prevzema dosedanji vodja preiskav Boštjan Mlačnik, so danes sporočili iz policije. Do kadrovske spremembe prihaja tudi v službi generalnega direktorja policije na generalni policijski upravi, kjer je dosedanjega vodjo Igorja Lambergerja nasledil Uroš Lepoša iz vodstva policije.

Kot so na policiji zapisali v sporočilu za javnost, sta bila dosedanji vodja službe generalnega direktorja policije Igor Lamberger in dosedanja direktorica Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) Petra Grah Lazar premeščena v vodstvo Generalne policijske uprave na mesti policijskih svetnikov. Med drugim bosta opravljala naloge s področja reševanja zaostankov pri preiskovanju kaznivih dejanj, predvsem s področja gospodarske kriminalitete na policijskih upravah, in glede na ugotovitve pripravljala strategije za njihovo odpravo, so sporočili s policije.

Vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije Boštjan Lindav se je v torek odločil tudi za spremembe v samem vrhu policije in v njeno vodstvo premestil dosedanjega namestnika generalnega direktorja policije Stanislava Vrečarja, ki bo poleg ostalih nalog zadolžen za iskanje rešitev pri odpravljanju administrativnih ovir in iskanje organizacijskih rešitev za učinkovitejše delo v posameznih enotah.

"V. d. generalnega direktorja policije tako sestavlja ekipo najožjih sodelavcev, ki jim zaupa in s katerimi bo lahko skupaj uresničeval najpomembnejše cilje policije pri zagotavljanju visoke stopnje varnosti," še sporočajo iz policije.